برنامه مشارکتی از شبکه یک
برنامه مشارکتی تلویزیون متنوع است و در هر قسمت به موضوع خاص می پردازد . برنامه مشارکتی از شبکه یک به شکلی منظم پخش می گردد .
برنامه های مشارکتی
صدا
و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان پربیننده ترین رسانه فارسی زبان
خاورمیانه و جهان با همکاری بخش خصوصی و در راستای خدمت رسانی و توانمند
سازی صنایع و تولیدکنندگان و فعالان دلسوزاقتصادی میهن عزیزمان ، اقدام به
تولید و پخش ویژه برنامه هایی جهت معرفی کامل و همه جانبه این عزیزان
زحمتکش و کارآفرین نموده است
مهمترین هدف از تولید این ویژه برنامه ها
ایجاد فرصت یکسان استفاده از ظرفیت رسانه ملی برای معرفی فعالان اقتصادی و
تولید کنندگان میباشد تا با استفاده از این فرصت وفضای مناسب و یک رقابت
سالم با یکدیگر قادرباشند توانمندی ها و خدمات خود را به هم میهنان عزیزمان
معرفی نمایند
تمامی این ویژه برنامه ها با حمایت سازمان صدا و سیما
وتوسط واحد تامین برنامه شبکه سوم سیما تولید و در بهترین و پربیننده ترین
ساعات پخش می شوند
ویژگی های برنامه
این برنامه ها از بسته های حمایتی رسانه ملی بوده و در واقع فرصتی است برای استفاده همگان وحمایت از صنایع کشور
تایم پخش بالا (3 الی 10 دقیقه) وشرایط معرفی دقیق محصول یا خدمات ویژه
پرداخت هزینه ای معادل یک دهم هزینه پخش تیزر های تلویزیونی
بیان مستقیم دیدگاههای مدیران و شرایط ارتباط مستقیم ایشان با مخاطبین
استفاده از تجهیزات وعوامل حرفه ای جهت تولید فیلم تبلیغاتی و با هزینه مناسب
رها ماهرو : بازدید کنندگان عزیز ، لطفا نظر و انتقاداتتان را درباره برنامه مشارکتی از شبکه یک سیما که در وبسایت جامع رها ماهرو قرار گرفته است برایمان بنویسید
متاسفانه در این مورد اطلاع رسانی خوبی نشده است و ما نمی دانیم به چه موضوعی در این هفته به آن خواهند پرداخت .
____________________________
برنامه های شبکه یک سیما
بر اساس اعلام روابط عمومی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، برنامه های شبکه یک سیما در روز سه شنبه به شرح زیر اعلام می شود:
۰۰/۷ خبر
۱۰/۷ صبح بخیر ایران
۰۰/۹ خبر
۲۰/۹ حرف حساب
۰۵/۱۰ سیمای خانواده
۳۰/۱۲ آفتاب شرقی
۳۵/۱۳ موج
۰۰/۱۴ اخبار نیمروزی
۴۵/۱۴ شبکه یک، شبکه هر ایرانی
۱۵/۱۵ مجموعه داستانی دایره جنایی
۱۵/۱۶ مستند اسرار هستی
۰۰/۱۷ اندیشههای ماندگار
۳۰/۱۷ تجلیگاه نور (ویژه روز مسجد)
۰۵/۱۸ مجموعه داستانی «خوشرکاب»
۰۰/۱۹ اخبار
۳۵/۱۹ اجلاس سران
۴۵/۲۰ برنامه مشارکتی
۰۰/۲۱ اخبار
۵۰/۲۱ برنامه مشارکتی
۱۵/۲۲ مجموعه داستانی دایره جنایی
۱۵/۲۳ مستند «اسرار هستی»
۰۵/۰۰ پیامهایی از فرانسه
۱۰/۰۰ برنامه مشارکتی
۳۰/۰۰ فیلم سینمایی اثبات
۵۰/۱ مستند سیاره ناآرام
۴۰/۲ نما
۰۵/۳ مهاجران
۳۵/۳ مستند الفبا
۰۰/۴ تسبیح صبا
چند خبر قدیمی
تقدیم به رهای عزیزیم
هیچگاه فیلم گیشه ای نخواهم ساخت
علیرضا امینی گفت: همکاری احتمالی من با "حسن توکل نیا" به معنای حرکت من به سمت سینمای گیشه ای نیست.این کارگردان سینما در گفت و گو با "آنا" افزود: هنوز همکاری من با "حسن توکل نیا" قطعی نیست و مذاکرات ما ادامه دارد. وی در مورد شائبه ساخت فیلم گیشه ای توسط او، متذکر شد: چه کسی چنین شائبه ای دارد؟ مگر "کاغذ بی خط" را "حسن توکل نیا" تهیه نکرده است؟ آیا آن فیلم هم در قالب فیلم گیشه ای قرار دارد؟ امینی گفت: فیلمی هم که من بخواهم با آقای توکل نیا کار کنم، فیلمی مثل کاغذ بی خط می شود که یک اثر نمونه است. این به معنی حرکت به سمت گیشه و ساخت فیلم بفروش نیست. این کارگردان ادامه داد: مشغول صداگذاری و کارهای فنی فیلم سینمایی "فقط چشمهایت را ببند" هستیم و آن را برای شرکت در جشنواره آماده می کنیم.
خبرهای جشنواره ای
جشنواره فیلم فجر
«مقلد شیطان » فرم پر کرد
ابتکار - فیلمبرداری پروژه سینمایی " مقلد شیطان " به کارگردانی افشین صادقی در یک پیست اسب دوانی واقع در منطقه لواسان ادامه دارد و اواخر دیماه به پایان می رسد. تهیه کننده فیلم به تازگی فرم حضور در بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر را پرکرده است ; تا کنون شصت درصد از تدوین این فیلم توسط صادقی انجام شده و گروه در تلاشند تا هر چه سریعتر فیلم را آماده نمایش کنند تا بتواند آن را به جشنواره فیلم پلیس و فجر برساند." کامبیز دیرباز" ،" اصغر همت "،" شقایق فراهانی" ،" سیروس ابراهیمزاده " ،" نسرین صداقت"،" ساره بیات" ،" غزاله نظر"، " پردیس احمدیه" ، " امید زندگانی" ،" شیوا خنیاگر"،" علی اصغر طبسی" و" ملک شریعت پناهی " بازیگران این فیلم هستند.
«در شهر خبری نیست، هست»آماده رقابت شد
ابتکار- فیلم سینمایی "در شهر خبری نیست، هست" به کارگردانی سیدرضا خطیبی برای حضور در جشنواره فیلم فجر اعلام آمادگی کرد.این فیلم که نخستین تجربه خطیبی در کارگردانی فیلم بلند سینمایی محسوب می شود، در ژانر سینمای اجتماعی است و بر اساس متنی مشترک نوشته هادی حسین نژاد و خطیبی به تصویر درآمده است.
جشنواره تئاتر فجر
جشنواره بخش مجزای دانشگاهی ندارد
ابتکار - جشنواره تئاتر فجر، بخشی مجزا برای اجرای آثار دانشگاهی نخواهد داشت. رحمت امینی، دبیر شورای تئاتر دانشگاهی کشور با اعلام این خبرگفت: امسال برخلاف سال گذشته، بخش مجزایی به اجرای آثار دانشگاهی اختصاص داده نشده است.وی درباره اجرای آثار برگزیده دانشگاهی در این دوره از جشنواره فجر گفت: مدیراداره کل هنرهای نمایشی عنوان کرده یک کار دانشجویی را برای اجرا در جشنواره فجر معرفی کنیم.امینی، هم چنین از احتمال اجرای یک نمایش عروسکی دانشجویی در کنار این کار خبر داد و اظهار امیدواری کرد: هر دو نمایش در جلسه آینده شورای تئاتر دانشگاهی انتخاب شوند.
تئاتر را دوست دارم اما توان لازم را ندارم
جمشید مشایخی با حضور در سالن اصلی تئاتر شهر به تماشای نمایش «دنیای دیوانه دیوانه دیوانه» نشست. به گزارش ایسنا، در پایان این اجرا بهزاد فراهانی کارگردان نمایش در سخنانی با بیان اینکه بسیاری از مسائل را در بازیگری از استاد مشایخی یاد گرفته است از این بازیگر دعوت کرد تابه روی سن حاضر شود. جمشید مشایخی نیز با قرائت بیتی از دیوان حافظ آن را به فراهانی تقدیم کرد. این بازیگر پیشکسوت با بیان اینکه دیدن این نمایش پس از سالها شوقی در او ایجاد کرده است، گفت: بهزاد فراهانی با این نمایش که اجرا کرده است و در آن بارها اسم من آورده شده، جایزه بزرگی به من دادند. این بازیگر پیشکسوت، تئاتر را زادگاهش دانست و اظهار داشت: من عاشق تئاتر هستم، ولی دیگر توان لازم را برای حضور بر صحنه ندارم.
نایی جان; ماندگارترین نقش سینمای ایران
چهل تن از منتقدان و نویسندگان فعال سینمای ایران در نظرسنجی دومین جشنواره فیلم زن، در خصوص ماندگارترین نقش زن فیلم های ایرانی، شرکت کردند. به گزارش "آنا" بر اساس نظر منتقدان، نایی جان (در فیلم باشو غریبه کوچک) با 21 رای عنوان ماندگارترین نقش زن سینمای ایران (پس از انقلاب) را به خود اختصاص داد و پس از این نقش، بیشترین آرا به نقش های زیر داده شد: 2- ننه گیلانه (در فیلم ننه گیلانه) با 17 رای3- لیلا (در فیلم لیلا)، آفاق (در فیلم نرگس) و طوبی (در فیلم زیر پوست شهر) با 14 رای4- سیما (در فیلم شوکران) با 13 رای5- رضوانه (در فیلم مادیان) با 10 رای6 - ترانه (در فیلم من ترانه 15 سال دارم) با 8 رای7 -زیور (در فیلم دندان مار) مادر (در فیلم مادر) و نوبر (در فیلم روسری آبی) با 7 رای. بر این اساس، "رخشان بنی اعتماد" با خلق 4 شخصیت ماندگار در بین 11 نقشی که بیشترین رای را به خود اختصاص دادهاند، موفق ترین فیلمساز در خلق شخصیت های زن ماندگار بوده است.
«گفت وگو با سایه» کتاب می شود
ترجمه رمان جنگی حبیب احمدزاده در حال انجام است .حبیب احمدزاده گفت که تحقیقش درباره صادق هدایت را در قالب کتابی منتشر می کند. به گزارش ایسنا، این تحقیق که بر اساس آن، فیلم «گفت وگو با سایه» به کارگردانی خسرو سینایی ساخته شد، احتمالا با همین عنوان در قالب کتابی توسط نشر علمی به چاپ خواهد رسید. همچنین «شطرنج با ماشین قیامت» که به زودی به چاپ سوم میرسد، توسط پال اسپراکمن - مترجم آمریکایی - که چندی پیش «سفر به گرای 270 درجه» احمد دهقان را به انگلیسی ترجمه کرد، در حال ترجمه است.
جایزه جشنواره بین المللی فیلم رم به پاکستان رسید
مستند پاکستانی «رز وحشی» برنده جایزه برتر هفدهمین جشنواره بین المللی فیلم رم شد. به گزارش فارس ، فیلم «رز وحشی» برنده جایزه اول این دوره از رقابت های جشنواره رم، مستندی 20 دقیقه ای است که به تهیه کنندگی روابط عمومی نیروهای مسلح پاکستان و سیمای این کشور ساخته شده است. این فیلم از سوی تماشاچیان نیز با استقبال گسترده ای روبرو شد.
برگزاری همایش «آتش و عود» در آغاز سال جهانی مولانا
همایش "آتش و عود" به مناسبت هشتصدمین سال تولد مولانا جلال الدین محمد بلخی و در آغاز سال جهانی مولانا برگزار میشود. به گزارش ایسنا، در این همایش که به همت باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران، برگزار خواهد شد، غلامرضا اعوانی، علی اصغر دادبه، علی شیخ الاسلامی، فریده معتکف و سیدمحمد انوار سخنرانی میکنند. همچنین اجرای موسیقی عرفانی توسط گروه "دستان" و صدای شهرام ناظری، بخش دیگر این مراسم خواهد بود.
تقدیر از آثار هنری با مضامین پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و اعتیاد
نماینده وزیر در ستاد مبارزه با مواد مخدر و مدیر کل دفتر آموزش و فرهنگ پیشگیری از آسیب های اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد : از آثار سینمایی و نمایشی با مضامین پیشگیری از آسیب های اجتماعی و اعتیاد در بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم و تئاتر فجر تقدیر می شود.به گزارش اطاق خبر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرویز کرمی افزود : دفتر آموزش و فرهنگ پیشگیری از آسیب های اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیست و پنچمین جشنواره بین المللی فیلم و تئاتر فجر همچون سال گذشته به دو فیلم سیینمایی ، دو تئاتر صحنهای و دو تئاتر خیابانی که به موضوع آسیب های اجتماعی پرداخته باشند جوایز نفیس و لوح تقدیر اهدا می کند.وی اظهار داشت : در حوزه موسیقی نیز از آثار موسیقایی که مضامین شعری آنها برگرفته از موضوع مزبور باشد تشویق و تقدیر به عمل می آید.کرمی با اعلام آمادگی این دفتر برای انجام کارهای آموزشی و پیشگیرانه از آسیب های اجتماعی با بهره گیری از توان حوزه های فرهنگی و هنری گفت : دفتر آموزش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون برنامه های متعددی با هدف مهیا ساختن زمینه های آگاهی جامعه از طریق برنامه های فرهنگی و هنری به منظور پیشگیری از ابتلا به آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد در دستور کار خود قرار داده است.
دو فیلم از «زاون قوکاسیان» به نمایش
در می آید
ابتکار- چهارمین نشست سری جدید نمایش های کانون فیلم نور با عنوان «آئین نامه» (نمایشگاه جایزه جهانی ادیان توحیدی) فردا با نمایش دو فیلم از « زاون قوکاسیان» منتقد مطرح سینمای ایران درموزه امام علی (ع) برگزار می شود.فیلم های «خاچ شویان» و « فصلی دیگر» از ساخته های قوکاسیان در این نشست روی پرده می رود.همچنین جلسه نقد و بررسی این آثار با حضور کارگردان و «محمد تهامی نژاد» پژوهشگر و مستند ساز برجسته سینما برگزار می شود.
حروف الفبا در یک نمایش شاد
ابتکار- واحد هنرهای نمایش فرهنگسرای بهمن با هدف غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان اقدام به اجرای نمایش شاد وآموزنده با عنوان «الف ب پ تنبل» کرده است.این نمایش به کارگردانی آناهیتا چلوئی تا 28 دی ماه در تالار مبارک فرهنگسرای بهمن اجرا خواهد شد.نمایش الف ب پ تنبل با استفاده از حروف الفبا حاوی پیام های آموزشی برای گروه سنی پیش دبستان و دبستان می باشد.
نمایش تولیدات حوزه های هنری کشور
در اصفهان
ابتکار- حوزه های هنری سراسر کشور تولیدات سینمایی، نمایشی، موسیقی، ادبی،تجسمی و پژوهشی خود را در جشنواره آثار و تولیدات مراکز حوزه هنری از18 تا22 دی ماه در شهر اصفهان به رقابت می گذارند.در این جشنواره 381 اثر در بخش سینمایی،44 اثر نمایشی،163 اثر موسیقایی،626 اثر ادبی،2591 اثر تجسمی و 124 اثر پژوهشی رقابت خواهند کرد.
تدوین آیین نامه حمایت از گروه های
جوان موسیقی
ابتکار- همایش بین المللی پیامبر اعظم(ص) در موسیقی ملل مسلمان با همکاری دفتر موسیقی و شعر معاونت امور هنری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گشایش یافت.محمدحسین ایمانی، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به فلسفه نامگذاری امسال به نام پیامبر اعظم(ص) از سوی مقام معظم رهبری گفت: این نامگذاری فقط یک حرکت نمادین نیست بلکه هدف اصلی تاسی به سیره نبوی و به کار بستن ابعاد شخصیتی آن بزرگوار درهمه شئونات زندگی فردی و اجتماعی است.معاون امور هنری وزارت ارشاد در پایان گفت: آیین نامه حمایت از تشکیل گروه های متشکل جوان موسیقی و نحوه حمایت از این گروه ها به زودی تدوین و به تصویب شورای راهبردی موسیقی می رسد و اعلام خواهد شد.
ارسال نظر
نگاه به بخش کوتاه جشنواره فجر باید تخصصی تر شود
ابتکار- نگاه به بخش کوتاه جشنواره بین المللی فیلم فجر باید تخصصی تر شود، متاسفانه این نگاه کاملا سطحی دیده می شود.کیوان علی محمدی کارگردان سینما با بیان مطلب فوق افزود: نگاه به سینمای بلند نسبت به کوتاه در جشنواره فیلم فجر کاملا متفاوت است و فاصله زیادی بین این دو نوع سینما در این جشنواره دیده می شود، البته این موضوع از بی توجهی به فیلم کوتاه در سینمای ایران نشات می گیرد.وی با ذکر مثالی در این ارتباط توضیح داد: در اختتامیه جشنواره فیلم فجر، در بخش سینمای بلند به تمام عوامل از قبیل صداگذار، تدوینگر، بازیگر، فیلمنامه نویس و ... جایزه داده می شود، اما در بخش کوتاه تنها به بهترین فیلم جایزه داده می شود، وجود همین امر نوعی بی توجهی و کم اهمیتی به این نوع سینما در جشنواره فجر می باشد.
دو نمایشنامه از بهرام بیضایی در اداره تئاتر
ابتکار- نمایشنامه "کارنامه بندار بیدخش" اثر بهرام بیضایی توسط مهراوه نوری شنبه 16 دی ساعت 17 در اداره تئاتر روخوانی می شود و نقش خوانان آن را سیما سمیعی و ساجد قدوسیان برعهده دارند. همچنین نمایشنامه "مجلس ضربت زدن" یکی دیگر از آثار بیضایی توسط محمد خراط زاده روز شنبه 16 دی ماه ساعت 18 روخوانی می شود.نقش خوانی این نمایشنامه را هم ولی ا... مومنی، سیروس اسنقی، سیدمحمد نصر، مارال حاجی زاده، روح ا... کمانی و هادی افشار برعهده دارند.
«دختری با ریسمان نقره ای» غیرقابل چاپ اعلام شد
رمان «دختری با ریسمان نقره ای» جمال میرصادقی غیرقابل چاپ اعلام شد.به گزارش ایسنا، این رمان حدود 11 ماه ازسوی نشر اشاره در انتظار کسب مجوز نشر بوده، که به گفته میرصادقی، بدون توضیحی غیرقابل چاپ اعلام شده است. کتاب یادشده در حجمی280 صفحه ای زندگی یک نقاش را روایت می کند، که به گفته نویسنده، داستان، واقع گرای نمادین است و یکی از شخصیت هایش تابعه - فرشته هنر در ادبیات اسلامی - است. میرصادقی در این باره متذکر شد: این کتاب را به مادرم تقدیم کرده ام، که دلم می خواست منتشر شود. همچنین ترجمه عربی مجموعه داستان "روشنان" این داستان نویس پیش کسوت به همراه شرح حالی از زندگی او و همچنین نقد و بررسی داستان های این مجموعه به تازگی در قاهره منتشر شده است.در این کتاب به دوران سیاسی، اجتماعی و زندگی میرصادقی، خصوصیات داستان های او و همچنین چند نقد نوشته شده بر آن ها پرداخته شده و شامل ترجمه 18 داستان کوتاه در حجمی 257صفحهای به چاپ رسیده است.
نمایش های خارجی در فجر باید نموداری از تئاتر دنیا باشد
علی نصیریان گفت: حضور تئاترهای خارجی در جشنواره فجر باید تاثیرگذار و آموزنده بوده و گروه های نمایش خارجی که به جشنواره تئاتر فجر دعوت می شوند باید نموداری از تئاتر دنیا باشند.علی نصیریان، به فارس گفت: قرار است امسال از نمایش هایی که در طول سال روی صحنه بودند، تقدیر به عمل آید; این فکر و ایده خوبی است که باعث می شود تئاتر در طول سال حضور داشته باشد.وی افزود: در بخش بین الملل نیز سعی شده تا از کارهایی با ایده و فکر جدید دعوت شود تا علاوه بر کارهای کلاسیک، نمایش های آوانگارد نیز در جشنواره شرکت کنند.همچنین نمایش هایی به ایران بیاید که تاثیرگذار بوده و بر تماشاگر و هنرمندان تئاتر ایران تاثیر گذاشته و حالت آموزشی داشته باشد.این بازیگر سینما و تلویزیون در ادامه اظهار داشت: دعوت از گروه های خارجی نباید به گونه ای باشد که تنها حالت دعوت و شرکت در جشنواره را پیدا کند، بلکه نوعی آموزش در نمایش ها دیده شود.
ارسال نظر
رهاجووووون زینگگگگگ
من اومدم
باااازم خبر قدیمی
گفت و گوی اختصاصی ابتکار با مسعود فروتن کارگردان تلویزیون،سینما و تئاتر;
نسل ما دچار خودشیفتگی است
سلطان و شبان، مدرس، آینه، مثل آباد و ...، بیش از 150 تله تئاتر، سریال های بخش چهار جراحی، ضلع ششم، کاکتوس3 و ... همه در پرونده کاری مردی می باشد که فارغ التحصیل کارگردانی تلویزیون از مدرسه عالی سینما و تلویزیون سابق یا مدرسه عالی صدا و سیمای فعلی است، سینما را هم در دانشکده هنرهای در اماتیک خوانده و بیش از سی سال است که نامش را در تیتراژهای مختلف تلویزیونی می بینیم. برخلاف سن و سالش روحیه ای جوان دارد، هنوز به قول خودش بعد از این همه کار وقتی پشت دوربین می رود مانند روز اول اضطراب دارد، از اینکه بگوید گریه می کنم ابائی ندارد، بیشتر ارتباطش با جوانان است و خلاصه اینکه بسیار دوست داشتنی و بی اغراق در کارش استاد است. آخرین کاری که از این کارگردان در تلویزیون پخش شد تله تئاتر ببر گراز دندان بود و اکنون نیز مشغول ضبط تله تئاتر دیگری به نام استاد معمار همراه با هادی مرزبان می باشد. با تشکر از همکار خوبم سرکار خانم فرزانه که مقدمات این گفت و گوی پرمغز را برایم فراهم نمود، آنچه می خوانید ماحصل گپی خودمانی با مسعود فروتن است:
اگر ممکن است لطفا به شکل موجز و به روش استادانه خودتان تعریف و تفاوت دو مقوله کارگردان هنری و کارگردان تلویزیونی را برایمان بازگو کنید؟
کارگردان هنری در جائی حضورش مفهوم پیدا می کند که ما داریم یک کار نمایشی انجام می دهیم و کارگردان هنری مسوولیت آنچه که جلوی دوربین اتفاق می افتد را بر عهده دارد، اما کارگردان تلویزیونی مسوول به تصویر کشیدن آن اتفاق است و وسایل کارش تعداد دوربین ها، نور، صدا و آدمهای فنی هستند. یعنی اگر یک بازیگر بدبازی کند ربطی به کارگردان تلویزیونی ندارد، اما اگر بازی ها خوب باشند ولی به نوعی دیده نشوند، یعنی تصویر برداری بد باشد آنجا مسوولیت به عهده کارگردان تلویزیونی است. در کل کارگردان تلویزیونی به نظر من کسی است که به جای میلیون ها آدم دارد نگاه می کند. وقتی من فوتبال را که کارگردان هنری ندارد تصویربرداری می کنم باید به جای میلیون ها بیننده که تماشاچی فوتبال هستند ببینم و درست هم ببینم. یعنی اتفاقی را ببینم که بایستی دیده بشود. یک نکته مهم دیگر اینکه یک کارگردان تلویزیونی در هر قسمتی که کار می کند حتما باید مخاطبش را نیز خوب بشناسد.
چرا مسعود فروتن بعد از این همه سال و اثبات کار بلدی، کاری به عهده نمی گیرد که هم کارگردان هنری و هم کارگردان تلویزیونی اش خودش باشد؟
وقتی در یک نفر یک تخصص بالا دیده می شود در زمینه های دیگر سخت حاضرند با آن فرد کار کنند. ریسک را باید تهیه کنندگان بکنند که نمی کنند و این سوال را باید از آنها بپرسید.
آیا بعد از این همه سال کارکردن در تلویزیون، تا به حال شده در ارتباط با مدیران تلویزیون نظری خاص در مواردی داشته باشید و آن را مطرح کرده باشید، بطوریکه برای مردم هم قابل لمس بوده باشد؟
نه متاسفانه این چنین ارتباطی وجود نداشته است. ببینید من یک پیشنهاد به مدیران تلویزیون می دهم و آن تشکیل یک جمع از کسانی است که سال های سال و بعضا بیش از سی سال است که در تلویزیون دارند کار می کنند. این مجمع می تواند نشستهائی با مدیران داشته باشد و از تجربیات آنها استفاده کنند و حتی می تواند برنامه های تلویزیونی را قبل پخش مورد نقد و بررسی قرار دهند تا چنانچه مواردی از نقص وجود دارد برطرف شود. مثلا منوچهر شمسائی که قدیمی ترین نورپرداز تلویزیون است و یا روح ا... علی که بیش از سی سال است که تصویر بردار سازمان است و ... می توانند در چنین جمعی استفاده های بسیار خوبی برسانند.
در بین افرادی که با ایشان تا به حال کار کرده اید، تمایل دارید با کدامشان دوباره همکاری کنید؟
من دوست دارم دائما به دوستانم و تجربیاتم اضافه شود، دوست دارم با آدمهای تازه کار کنم، البته با حفظ احترام برای کسانیکه تا به حال با ایشان کار کردم.
در درون و تنهائی مسعود فروتن، بین تلویزیون، تئاتر وسینما کدام یک برجسته تر و پررنگ تر است؟
در تنهائی من کتاب از همه اینها برجسته تر است. در هر سه تای اینها بعد از این سال ها به حدی رسیده ام که انتخاب اولم حالا دیگر کتاب است چون همیشه و در همه لحظات با من است. این را هم بگویم که من به تازگی جسارت کرده ام و دست به قلم هم شدم. دوسه سال پیش یک کتاب که شامل چهار داستان کوتاه بود چاپ کردم، چاپ آن کتاب و خواندن آن توسط دوستان باعث شد که من بسیار تشویق بشوم. در حال حاضر یک کتاب در دست ویراستار دارم و یک کتاب هم دارم پاکنویس می کنم. به هر حال این روزها بیشتر با کتاب می گذرانم.
منظورم این بود که چنانچه بخواهید تا آن افکار و اندیشه ها را بایکی از سه حالت تئاتر، سینما و تلویزیون در معرض دید عموم بگذارید، کدام را بر می گزینید؟
سوال شما را اینگونه پاسخ می دهم که من برای به روز بودن و برای همگام بودن با هنر روز دنیا، در حال حاضر سینما آنهم سینمای خانگی را ترجیح می دهم. در مورد تئاتر هم باید عرض کنم که من برای حضور خودم در تئاتر ارزش قائلم. مگر در تئاتر چه اتفاق خاصی دارد می افتد که من خودم را از کجا با این ترافیک برسانم به تنها سالن شهر و آیا حالا بلیط به من برسد یا نه؟ ! شما نگاه کنید به جز سالن اصلی تئاتر شهر که فضائی دارد برای اینکه شما بنشینید تا کار شروع شود برای بقیه کارها باید در فضای باز زیر باران و برف و آفتاب بایستی تا یکی دلش بسوزد و قفل درب را باز کند. یا اینکه تا کی باید بکت و خچوف را تکرار کرد، آیا در تمام دنیا فقط دارند اینها را تکرار می کنند. مطمئنا اینطور نیست و در کنار اینها کارهای جدید زیادی وجود دارد. من معتقدم که تئاتر برای تماشاچی است، تئاتر فقط برای آدمهای تئاتر شهر نیست، تماشاچی وقتی نباشد تئاتر مفهوم ندارد. وقتی به من به عنوان تماشاگر در تئاتر توهین می شود و جائی برای من پیش بینی نشده که اقلا قبل از اجرا جای خنکی بایستم و با آرامش وارد سالن بشوم، من تئاتر نمی روم، من تئاتر نمی بینم، برای اینکه با ندیدن تئاتر هیچ چیز را از دست نمی دهم.
پس مجموع این دلائل شما را قانع می کند که اگر کاری هست جلوی دوربین ببرید و به نوعی علت قهر بودن شما با تئاتر هم آیا این دلایل است که فرمودید؟
ببینید هر کدام از این سه مقوله جذابیت های خاص خودش را دارد. در مورد تئاتر من با نفس تئاتر قهر نیستم، من پرداخت شده وصیقل داده شده توسط استادان بزرگ تئاتر هستم و همیشه خودم را یک تئاتری می دانم. یادم می آید که دومین کارم با استاد رکن الدین خسروی بود که ایشان به من گفتند که من نمی توانستم به تو بگویم که چه می خواهم اما تو درست همان کاری را ضبط کردی که من می خواستم و این بهترین مشوقم بود برای اینکه مرا در این جاده پرسنگلاخ رها کند. ببینید من معتقدم که به جای برگزاری این همه جشنواره های ریز و درشت، بیائید جائی برای اجراهایمان بسازیم، با جشنواره چیزی ساخته نمی شود، با جشنواره فقط پولی خرج می شود.
این روزها یکسری سدهای اخلاقی غیرقابل بیان بین نسل ما و نسل شما متاسفانه بوجود آمده که به نوعی مانعی است برای انتقال تجربیات نسل شما به ما، به نظر شما اشکال کار در نسل ماست یا شما؟
من با کمال جسارت و با کمال شهامت این را می گویم که نسل ما دچار خودشیفتگی است و اشکال از نسل ماست، نسل ما دچار از خود متشکر بودن است. من به دلیل اینکه معتقدم باید برای خودم جانشینی بپرورانم در دانشگاه تدریس می کنم. من تا کی هستم؟! نمی دانم، پس چرا چیزی که خود آموخته ام را نیاموزانم. من به این شعر حافظ کاملا معتقدم که می گوید: بعد از وفات تربت ما بر زمین مجوی، در سینه های مردم دانا مزار ماست.
خیلی از پیشکسوتان معتقدند که نسل جوان امروز اخلاق هنری، اخلاق آرتیستیک و یا آن دیسیپلین خاص هنرمندانه را رعایت نمی کنند و علت این فاصله را این عدم رعایت می دانند.شما با توجه به ارتباطی که با جوان ترها دارید آیا واقعا در نسل امروز چنین بی حرمتی به استاد دیده اید؟
نه اصلا، ببینید من باید
حد و حدود آدم مقابلم را بدانم و آن را برای او بچینم. مثلا من همیشه کلاسهایم را براساس تفاهم تشکیل می دهم، من اگر بدانم که دانشجوی من دارد کار می کند و به دانسته هایش اضافه می گردد، غیبت او را ندیده می گیرم. هیچکس سرکلاس من تا به حال از غیبت نیفتاده است. زیرا که معتقدم که کارکردن بر تجربه می افزاید و بهتر از حرف زدن سر کلاس است. یک چیز دیگر اینکه در رفاقت من و تو بیشتر چیز یاد می گیریم تا در ارتباط پدر و فرزندی، پس به استادی که قیافه پدرانه برایت بگیرد نمی توانی نزدیک بشوی ولی به منی که سعی می کنم با رفتارم و حتی با پوششم به تو نزدیک باشم، حتما تو راحت تر می توانی با من حرفت بزنی و سوالاتت را بپرسی و رشد کنی.
با این نظر که چنانچه اهالی سیاست در کشور ما حضورشان در سالن های تئاتر و سینما بیشتر بشود و به نوعی با این مقوله آشتی کنند آنوقت مردم هم به این مقوله ها با اهمیت بیشتری می نگرند، موافق هستید؟
ببینید این درست است که مردم ما خیلی سیاسی هستند ولی نودونه درصد جوان ها دوست دارند هنر پیشه بشوند، نه مثلا وکیل مجلس، پس تکلیف این دو از هم جداست. مثلا حضور شهردار در تئاتر شهر شاید باعث دلگرمی و تشویق بازیگران و کارگردانان بشود ولی در ترغیب حضور مردم زیاد نقشی به نظر من ندارد. مردم از سیاسیون کار سیاسی می خواهند، برنامه ریزی و پرداختن به کاری که به ایشان مربوط است را توقع دارند و اگر این افراد کمک کنند که سالن تئاتری یا سالن سینمائی ساخته بشود خیلی بیشتر مردم را خوشحال می کند تا اینکه آنها هر هفته بروند و تئاتر یا فیلم ببینند. فیلم یا تئاتر دیدن آنها نیاز به جنجال ندارد ولی قولی که مثلا شهردار برای ساخت سالن تئاتر و سینما اخیرا داده ببینید که چقدر توانسته باعث دلگرمی بشود. سیاست مدارها وظیفه دارند برای هنر و هنرمندان بستر فراهم بکنند حتی اگر خودشان علاقه نداشته باشند.
جناب فروتن باتوجه به شرایط موجود، امکانات کم، نبودن استادان پیشکسوت در صحنه و ...، آیا امیدی به نسل ما و آینده تئاتر این مملکت دارید؟
ببینید باید بستر و امکانات را فراهم کرد تا نتیجه گرفت. افرادی مثل سمندریان، والی، خسروی و ... زمانیکه شروع کردند همین امکانات امروز هم نبود، در آن زمان هم ممیزی بود، همان موقع یادم هست که کار خسروی را بعد از یک اجرا از صحنه پایین آوردند. ببینید جاده پر از سنگلاخ است، جاده پر از ناهمواری است و نسل شما پر از استعداد هست و من اصلا ناامید نیستم ولی یادمان نرود که باید قدر امثال محمد یعقوبی، چرمشیر و رحمانیان و ... را دانست، امثال ما باید صادقانه هرآنچه دارند را به نسل شما انتقال بدهند، نه فقط مثل بعضی ها دوست داشته باشند که به آنها استاد استاد بگویند و اینها هم برای نسل جوان قیافه بگیرند.
به عنوان سوال آخر، چه توصیه ای برای سرخورده نشدن جوانهای فارغ التحصیل و عاشق هنر که نه پول دارند و نه پارتی دارید؟
تلخ و سخت است، به تعداد آدمهائی که در این حرفه درس می خوانند کار نیست و این هم فقط در این رشته نیست. من رفته بودم غذا سفارش بدهم دختری آنجا بود جلوی من بلند شد، گفت سلام استاد، گفتم مرا می شناسی، گفت استاد من در فلان دانشگاه شاگرد شما بودم، و من خیلی افسوس خوردم. باید مسوولان فرهنگی و هنری مملکت انتخاب ها را به دست فرهنگیان و درس خواندهای این حوزه بسپارند، اینکه من پسرخاله و دختر خاله ام را چون بیکارند بیاورم مثلا منشی صحنه بکنم، آخرش همین می شود. فقط باید بگویم که نسل شما نباید ناامید باشد.
با تشکر از وقتی که به من دادید.
مرغ خوشخوان شجریان منتشر شد
آلبوم جدید محمدرضا شجریان و گروه شهناز با عنوان مرغ خوشخوان توسط شرکت فرهنگی هنری دلآواز در سراسر ایران منتشر شد. این اثر ساخته محمدرضا شجریان و تنظیم مجید درخشانی در دستگاه شور و آواز ابوعطا بر اشعار مولانا، حافظ و باباطاهر است و آوازهای آن مربوط به اجرای کنسرت سال 1387 در تالار کشور تهران بوده و اجرای ارکستری به صورت گروهی در شرکت دلآواز ضبط شده است. علاقه مندان می توانند این اثر را در فروشگاه های معتبر و کتابفروشی های سراسر ایران تهیه کنند.
مهرداد نصرتی و انتشار زندگی واقعی
مهرداد نصرتی از انتشار آلبوم مستقل خود خبر داد. وی در این باره گفت: این آلبوم بر اساس یکی از ترانه های داخل آن بوده، زندگی واقعی است. این ترانه را مونا برزویی سروده است.
وی در ادامه یادآور شد: دیگر ترانه ها را حسین غیاثی، امیر پیرنهان و یلدا انگالی سروده اند. همه قطعات آن را نیز خودم ساخته ام و احتمالا همگی آنها را نیز خودم تنظیم خواهم کرد. چون بهتر از هر کسی می دانم که در کجای قطعه از چه ساز و بندی باید استفاده شود. البته در زمینه آهنگسازی دو نفر از دوستانم به عنوان دستیار در کنار من حضور دارند که سلمان قلمداران و سیاوش بریمانی نام دارند. به گفته نصرتی آلبوم یاد شده تا اواخر پاییز وارد بازار موسیقی می شود.
کیتارو در ایران نمی نوازد
سایت رسمی اینترنتی کیتارو خبر اجرای این آهنگساز ژاپنی در ایران را تکذیب کرد. چندی پیش خبر کنسرت کیتارو خواننده و نوازنده ژاپنی برای پاسداشت صلح در ایران منتشر شد اما مدیر سایت رسمی کیتارو اعلام کرد چنین خبری صحت ندارد و قرار نیست کیتارو به ایران بیاید. او ادامه داد: نمی دانم این خبر را چه کسی منتشر کرده است. مدتی است خیلی ها از ما چنین سوالی می پرسند اما باید بگویم این خبر شایعه است. کیتارو سال 1953 با نام واقعی ماسانوری تاکاهاشی در ژاپن به دنیا آمد. نام کیتارو که یک شخصیت کارتونی تلویزیونی بود در همین زمان از سوی دوستانش به او داده شد.
جشنواره فیلم متفاوت خواهدبود
امین تارخ گفت: به نظر می رسد امسال جشنواره ای پربارتر و مطرح تر از سال های گذشته پیش رو داشته باشیم. چون فیلم ها با قابلیت هایی متفاوت تر و در ژانرهایی متنوع تر ارائه شده اند. تارخ در گفت وگو با فارس با اشاره به اینکه در این دوره کارگردانان جوانانی که شاید حتی 30 سال هم سن ندارند با کارگردانان حرفه ای و کارکشته کشور رقابت می کنند،ادامه داد: ذات جشنواره رقابتی است و هر سال هم ما شاهد این رقابت در جشنواره بین المللی فیلم فجر هستیم اما در هیچ سالی، رقابت به این صورت فشرده نبوده است و امسال به جوانان هم اندازه کارگردانان حرفه ای و قدیمی بها داده شده است که این موضوع، باعث ایجاد رقابت بهتری خواهد شد.
بازی امین تارخ در فیلم مجیدی قطعی شد
حضور امین تارخ در فیلم سینمایی محمد رسول (ص) به کارگردانی مجید مجیدی منتفی شد. در حالی که این بازیگر از مدتی قبل برای ایفای نقش عبدالمطلب عموی پیامبر(ص) با این پروژه قرارداد بسته بود و حتی تمرینات مختلفی انجام داده بود بنا به دلایلی حضورش در این فیلم منتفی شده است.
با منتفی شدن همکاری امین تارخ و مجید مجیدی به تازگی علیرضا شجاع نوری به جمع بازیگران پروژه محمد(ص) پیوسته تا ایفاگر نقش عبدالمطلب باشد. شجاع نوری که سابقه بازی در دو فیلم تاریخی (شیر سنگی) و(روز واقعه) را در کارنامه اش دارد آخرین بار در فیلم تردید به کارگردانی واروژ کریم مسیحی به عنوان بازیگر جلوی دوربین رفته بود. طبق برنامه ریزی های انجام شده مجید مجیدی تا دو هفته دیگر این فیلم را کلید می زند. مهدی پاکدل، ساره بیات، محسن طنابنده، مینا ساداتی، حمید فرخ نژاد، رضا آزادی ور، حمید رضا تاج دولت، صادق هاتفی، محمد عسگری، هدایت هاشمی، نگار عابدی، پانتهآ مهدی نیا و جعفر قاسمی دیگر بازیگران اصلی این فیلم هستند که تهیه کنندگی آن را محمد مهدی حیدریان برعهده دارد.
عزت الله انتظامی:
(راه آبی ابریشم) می تواند عامل غرور ملی هر ایرانی باشد
عزت ا... انتظامی بازیگر فیلم (راه آبی ابریشم) گفت: فیلم (راه آبی ابریشم) که به نوعی تاریخ دریانوردی ما را تصویر می کشد اثری است که می تواند عامل غرور ملی هر ایرانی باشد.
این بازیگر تصریح کرد: امیدوارم مخاطبان پاسخ شایسته ای به فیلم راه آبی ابریشم که برای آن زحمات زیادی کشیده شده، بدهند و همت کرده و به تماشای این فیلم بنشینند و کمتر سراغ آثار سطحی روند.
وی گفت: البته من کار زیادی در این فیلم نکردم چون فقط روی خشکی بازی کردم و اگر قرار بود روی دریا حضور داشته باشم احتمالا در خدمت شما نبودم. فیلم راه آبی ابریشم دومین اثر فاخر سینمای ایران هم اکنون در سینماهای تهران روی پرده است.
طناز طباطبایی به نارنجی پوش پیوست
طناز طباطبایی به جمع بازیگران فیلم سینمایی نارنجی پوش پیوست. این بازیگر به تازگی برای ایفای نقش در فیلم داریوش مهرجویی قرارداد بسته تا دومین همکاری اش با این کارگردان شکل بگیرد. طباطبایی سال قبل در نمایش «درس» مهرجویی در کنار امیر جعفری روی صحنه رفته بود و امسال فیلم مرهم با بازی او در سینماها اکران شد. پیش از این بازی لیلا حاتمی، حامد بهداد، میترا حجار، فردوس کاویانی و امید روحانی در نارنجی پوش قطعی شده بود. فاز مستند این فیلم مدتی است وارد مرحله فیلمبرداری شده و قرار است به زودی فاز داستانی نارنجی پوش با حضور بازیگران فیلم آغاز شود. فرخ مجیدی مدیرفیلمبرداری، نظام الدین کیایی صدابردار، مهدی بدرلو مدیرتولید و رضا درمیشیان مجری طرح از عوامل پشت دوربین این فیلم هستند. داریوش مهرجویی خود تهیه کنندگی نارنجی پوش را برعهده دارد.
انسیه شاه حسینی زیباتر از زندگی را به زودی کلید می زند
انسیه شاه حسینی زیباتر از زندگی را به زودی کلید می زند. این کارگردان گفت: در حال حاضر همه لوکیشن ها در هویزه انتخاب شده و مراحل آخر پیش تولید را طی می کنیم و به زودی فیلمبرداری آغاز خوهد شد.
شاه حسینی از معرفی بازیگران این فیلم طی روزهای آینده خبر داد. وی افزود: این فیلم به عملیات نصر مربوط می شود و موضوعی لطیف تر و عظیم تر از فیلم های قبلی ام دارد و در واقع در دو پوسته به این ماجرا پرداخته می شود. یکی خشم و جنگ و دیگری نگاه ظریفی بعد از سی سال به عملیات نصر که باعث نزدیکی نسل جوان به آن می شود. این فیلم هم مانند کارهای قبلی شاه حسینی توسط سعید سیدزاده تهیه می شود.
پنالتی ساخته قبلی این کارگردان است.
سلام
سلام رها جون به دو خبر قدیمی همراهتم
معرفی فیلم های سی امین جشنواره فیلم فجر
نویسنده : میثم دهرویه
مقدمه :
جشنواره فیلم فجر از مهمترین رویدادهای سینمایی کشور می باشد که هر ساله بهمن ماه برگزار می شود. جشنواره امسال نیز با فیلم های خوبی روبه رو بوده اما از کارگردانان مطرح ایران خبری نبود و کارگردان جوان با هم به رقابت پرداختند البته چندین کارگردان قدیمی همچون مهرجویی ... حضور داشتند. در مطلب امروز به معرفی فیلم های جشنواره و کارگردانان آن می پردازیم.
*************************************************************************************
ملکه
کارگردان: محمد علی باشه آهنگر
فیلمنامه: محمد علی باشه آهنگر و محمد رضا گوهری
بازیگران : ابراهیم برزیده، مجتبی اسودیان ، حسین باشه آهنگر، مالک سراج ، هومن برق نورد ، مهدی سلطانی، حمید آذرنگ، مصطفی زمانی ، میلاد کی مرام و همایون ارشادی
جوانی در منطقه نظامی برای اثبات توانایی اش به اطرافیان، وارد برج دیده بانی می شود و در آن جا حقایق تازه ای می بیند .
درباره فیلم
فیلم روایت ارتباط معنوی جوانی است با یک شهید همین مضمون کافی است تا به ریسک بزرگ باشه آهنگر برای انتخاب فیلمنامه پی ببریم چرا که موضوعاتی از این دست در سینما و تلویزیون زیاد دیدیم اما سابقه این کارگردان در ساخت فیلمی مثل «فرزند خاک» آدم را مجاب می کند منتظر نگاه جدیدی به این ماجرا باشند. خیلی اعتقاد دارند هنرنمایی علی رضا زرین دست در این فیلم می تواند او را در سالی که برایش بزرگداشت هم گرفتند برای گرفتن سیمرغ روی سن دعوت کند.
دربار ه کارگردان
باشه آهنگر از زمان ساخت «فرزند خاک» وارد فاز جدیدی از فیلمسازی اش شد . شاید تا قبل از این فیلم کسی او را به عنوان یک فیلمساز دارای حرف جدی نمی گرفت اما «فرزند خاک» و بعد هم «بیداری رویاها» او را به جرگه کارگردانانی پیوند داد که در اثر ژانر دفاع مقدس حرفی برای گفتن دارند . باشه آهنگر باز هم به سراغ مضمون جنگی رفته و البته مضمونی تکراری که اگر دقت نکرده باشد، چه بسا فیلمش شعاری از آب دربیاید .
من و زیبا
کارگردان: فریدون حسن پور
فیلمنامه: فریدون حسن پور
بازیگران : پرویز پرستویی، شهاب حسینی، دریا عاشوری، رضا ناجی، صادق صفائی
همسر یک مرد در موقع زایمان از دنیا می رود و پسری از او به یادگار می ماند. مرد خودش را مقصر مردن همسرش می داند و ....
درباره فیلم :
فیلم دارای یک مایه مذهبی است و از معجزه حرف می زند. در این فیلم شهاب حسینی نقش پسر پرویز پرستویی را ایفا می کند. این اولین همکاری این دو بازیگر تا به امروز است و شهاب در واقع نقش مکمل را در این پروژه بازی می کند. نکته جالب این فیلم حضور چند بازیگر جایزه بگیر در کنار یکدیگر است. پرویز پرستویی، شهاب حسینی ، دریا عاشوری، رضا ناجی و صادق صفائی از جمله بازیگرانی هستند که دریافت جایزه در فستیوال های داخلی و خارجی را در کارنامه خود دارند. حتی صادق صفایی برای ایفای نقش مکمل در فیلم «از کرخه تا راین» از هیئت داوران دیپلم افتخار گرفته است و انتظار می رود فیلم حداقل از نظر بازی در درجه قابل قبولی باشد.
درباره کارگردان
فریدون حسن پور تا به حال پای خودش و گروهش را از شمال کشور بیرون نگذاشته است. آخرین کاری که از او دیدیم سریال « از یاد رفته » بود که آن هم در شمال کشور تصویربرداری شده بود. حسن پور در «وقتی که همه خواب بودند» نشان داد می تواند با اندکی تغییر در تفکراتش، فیلمساز خوبی شود. او در «من و زیبا» باز هم نسبت به منطقه شمالی کشور وفاداری اش را حفظ کرده فقط تعجب کردیم چرا فروتن که هم در سریال اخیرش و هم در فیلم قبلی اش حضور داشت، در این فیلم نیست !
پل چوبی
کارگردان : مهدی کرم پور
فیلمنامه: مهدی کرم پور و خسرو نقیبی
بازیگران: هدیه تهرانی، بهام رادان، مهناز افشار ، مهران مدیری، آتیلا پسیانی و فرهاد اصلانی
مردی که خواهرش زندانی شده در رفت و آمد زندان عشق قدیمی اش را می بیند که همسرش در زندان است ، مرد تصمیم می گیرد به او و همسرش کمک کند تا ...
درباره فیلم
فیلم پر بازیگر ( پل چوبی ) از همان هنگام ساخت هم سر و صدای زیادی به پا کرد. حضور بازیگرانی مثل رادان، مدیری، هدیه تهرانی و مهناز افشار در کنار هم، بودن هیچ گونه محرکی خودش پر سر و صداست چه برسد به این که کارگردان این فیلم کسی باشد که با ابزار ژورنالیستی آشناست. اگر چه عده ای معتقدند داستان فیلم همان داستان مشهور «کازابلانکا» است اما واقعیت این است که اقتباس نامحسوسی از آن داستان است و فقط شباهتش در برخورد مردی است با عشق قدیمی اش که حالا دردسر شده است. «پل چوبی » در جشنواره امسال کم سرو صدا به پا نمی کند.
درباره کارگردان
هنوز هم هر وقت بخواهیم اپیزود «تهران» در «طهران، تهران» را یک کار معمولی در کارنامه کرم پور ذکر کنیم باید نیم نگاهی به «چه کسی امیر را کشت» داشته باشیم که بهترین ساخته این کارگران است . « پل چوبی» هر چند از هر دو فیلم قبلی کرم پور قصه پردازتر است اما به نظر می آید از نظر فرم و محتوا باز هم نتواند تکرار کار درخشان اولش باشد به هر حال انتظار می رود کرم پور امسال حداقل با این فیلم در چند بخش اصلی کاندیدای دریافت جایزه شود .
بی خداحافظی
کارگردان : احمد امینی
فیلمنامه: سعید شاهسواری (بر اساس طرحی از پیمان عباسی)
بازیگران: محمد رضا فروتن، پگاه آهنگرانی، افشین هاشمی، رضا صادقی، شقایق فراهانی، پیام دهکردی، کوروش تهامی، همایون ارشادی و هومن برق نورد .
فیلم داستان سه جوان را روایت می کند که ساکن بندر عباس هستند. این سه جوان تصمیم می گیرند در آینده یکی خواننده موسیقی پاپ ،یکی خواننده سنتی و دیگری هم بازیگر شود. در ادامه فیلم به داستان زندگی رضا صادقی می پردازد که ...
درباره فیلم
فیلم زندگی رضا صادقی خواننده محبوب موسیقی پاپ را روایت می کند که در کنار محمدرضا فروتن و افشین هاشمی سه دوست دوران نوجوانی هستند. آهنگ سازی یک فیلم توسط خود رضا صادقی انجام شده و او «بی خداحافظی» سه ترانه جدید خوانده که همین دلیل فعلا برای این فیلم پروانه موقت نمایش صادر شده تا این ترانه ها از واحد موسیقی مجوز بگیرد. حضور چند بازیگر خوب در کنار رضا صادقی می تواند به جذابیت های این فیلم اضافه کند ضمن این که قرار بود در یک سکانس که رضا در بیمارستان بستری می شود و به کما می رود تعدادی از بازیگران به صورت افتخاری حضور پیدا کنند که در نهایت این تصمیم منتفی است.
درباره کارگردان
از آخرین فیلمی که احمد امینی برای سینما ساخت، حدود 9سال سپری می شود بعد از« این زن حرف نمی زند » او ترجیح داد برای تلویزیون چند سریال پر بیننده بسازد البته «غریبانه» و «چتری برای دو نفر» دو فیلم دیگر امینی هستند که در کارنامه او نامشان ثبت شده است اما به نظر می رسد او گزینه بهتری نسبت به کیومرث پور احمد باشد که قرار بود ابتدا این فیلم را او بسازد. چرا که پوراحمد در کارنامه اش یک شکست آن هم در ساخت فیلم موزیکال «گل یخ» درج شده است. امینی شاید بهتر از پور احمد درام و سینمای قصه گو را بشناسد.
تلفن همراه رئیس جمهور
کارگردان : علی عطشانی
فیلمنامه : جابر قاسم علی
بازیگران: مهدی هاشمی، اکبر عبدی، نیکی کریمی ،بهناز جعفری، آتیلا پسیانی ،علی دهکردی و نیما شاهرخ شاهی.
پیرمردی باربر قصد خرید سیم کارت و تلفن همراه دارد که در معامله ای تلفن همراه رئیس جمهور را به دست می آورد.
درباره فیلم
طرح فیلمنامه بسیار جذاب است اما آیا می تواند ضامن موفقیت فیلم باشد؟
همین خط داستانی که تلفن همراه ئیس جمهور با یک باربر جابه جا می شود، کلی موقعیت طنز ایجاد می کند که فیلم نامه نویس می بایست آنها را به درستی ایجاد کند قاسم علی فیلمنامه نویس خوبی است اگر علی عطشانی در ساخت این فیلم به فیلمنامه وفادار مانده باشد به طور حتم می توان انتظار خروجی قابل قبولی داشت. حضور مهدی هاشمی در نقش اصلی می تواند نعمتی برای کارگردان جوان این فیلم باشد که حتی بسیاری از ضعف های او را بپوشاند.
درباره کارگردان
علی عطشانی دیگر جای اشتباه ندارد. او به اندازه کافی در کارهای قبلی اش اشتباهاتی انجام داده که دیگر این بار نتواند آنها را تکرار کند. این فیلم در نهایت نشان می دهد آیا عطشانی می تواند کارگردان خوبی باشد یا نه. او عادت دارد در فیلم هایش سراغ بازیگران بزرگ برود. پس از دو همکاری با محمدرضا گلزار این بار از ترکیب مهدی هاشمی، اکبر عبدی و نیکی کریمی برای پر کردن نام بازیگران بزرگ فیلمش استفاده کرده است .
یه عاشقانه ساده
کارگردان: سامان مقدم
فیلمنامه: سامان مقدم
بازیگران:مهناز افشار، مصطفی زمانی، احمد مهرانفر، آتیلا پاسیانی، امیر حسین رستمی، همایون ارشادی و فرهاد آییش.
دو دوست با هم عهد و پیمانی دارند، وصلت گندم دختر امان با کراما پسر صفر تقدیری نیست که گندم به آن تن دهد. او عشق و سرنوشت خودش را می خواهد .
درباره فیلم
شاید وقتی هنوز این فیلم مراحل پیش تولید را طی می کرد همگان گمان می کردند قرار است یک کمدی ساخته شود البته بازیگران فیلم هم چنین نظری داشتند ولی حالا که فیلم آماده برای بعضی ها نمایش داده شده خروجی یک ملودرام روستایی است که البته به سبب حضور چند بازیگر مثل فرهاد آییش و امیرحسین رستمی فیلم در برخی سکانس ها لهجه شیرینی دارد ولی به هر حال یک فیلم جدی است. نکته جالب فیلم حضور بازیگرانی صاحب نام در لباس های روستایی است که در نوع خودش جالب و دیدنی است.
درباره کارگردان
سامان مقدم انگار چند سالی است سینما را جدی نمی گیرد. او استارت بسیار خوبی در شروع راه زد و همه اتفاق نظر داشتند او پرچمدار کارگردان های جوان بعد از انقلاب خواهد بود اما کم کم از متن دور شد و بعد هم حضور در تلویزیون او را کاملا از بستر سینما عقب برد. «صد سال به این سال ها» می توانست شروعی دوباره باشد اما شاید توقیف چند ساله آن بی انگیزگی سامان مقدم را بیشتر کرد اما به هر حال چیزی که مشهود به نظر می رسد پتانسیل بالایی در کارگردانی دارد و هر وقت انرژی بگذارد، می تواند انتظارات را برآورده کند.
خوابم میاد
کارگردان: رضا عطاران
فیلمنامه: احمد رفیعی که در براساس طرحی از حمید نعمت الله
بازیگران: رضا عطاران، اکبر عبدی، مریلا زارعی، ویشکا آسایش، ناصر گیتی جاه، سروش صحت
رضا معلمی ساده و درستکار است که اعتماد به نفس ارتباط با زنان را ندارد او با دختری پاستیل فروش آشنا می شود. دختر برای پیوند کلیه خواهرش با مشکل روبه رو است و رضا را ترغیب به کارهایی می کند که باب میلش نیست.
درباره فیلم
نمی توان کتمان کرد خط الی فیلم بی شباهت به « ورود آقایان ممنوع » نیست. زوج عطاران و مریلا زارعی که در «خروس جنگی» موفق نشان دادند. این بار هم حتما یک اتفاق خوب را رقم می زنند اما چیزی که باعث می شود به این فیلم نگاه و ویژه ای شود سوای اولین کارگردانی رضا عطاران در سینما نقشی است که اکبر عبدی بازی کرده او پیش از این در «آدم برفی» خودش را در نقش یک زن قرار داده بود اما در داستان فیلم هم او مردی بود که زن می شد اما در «خوابم میاد» اکبر عبدی از ابتدا در نقش یک پیرزن یعنی مادر رضا عطاران ظاهر شده است و سیمرغ نزدیک تر از هر بازیگری به اوست.
درباره کارگردان
آنهایی که در تلویزیون با «رضا عطاران» کار کردند، بزرگ ترین مشخصه او را توجه به جزئیات می دانند. او آنقدر به جزئیات اهمیت می دهد که ناخودآگاه چیدمان هر پلانش کمترین نقص را دارد. او امتحانش را در تلویزیون پس داده و به گفته اطرافیان در سینما هم در هر فیلمی بازی کرده، او بر این بوده که با ناظر خودش سکانس هایش را کارگردانی کند و البته این باعث بهبود کار شده است. پس از الان می توان حدس زد فیلم اول رضا عطاران موفق از آب درآید.
گشت ارشاد
کارگردان: سعید سهیلی
فیلمنامه: مهدی علی میرزایی، سعید سهیلی ، مهدی محمد نژاد
بازیگران: حمید فرخ نژاد ، پولاد کیمیایی، ساعد سهیلی، نیوشا ضیغمی، سحر قریشی و جمشید هاشم پور
سه جوان جنوب شهری برای دست یابی به پول تصمیم خطرناکی می گیرند .
درباره فیلم
هفت ماه صدور مجوز ساخت این فیلم به طول انجامید. هم فیلم نامه و هم نام آن بارها سعی سهیلی را تا ارشاد برد و برگرداند تا وزارت ارشاد مجوز ساخت «گشت ارشاد » را صادر کرد. فیلم ماجرای سه جوان را نشان می دهد که از جنوب شهر می آید و برای به دست آوردن پول وارد کارهای خلافی می شود. نام فیلم در این بهره از زمان به اندازه کافی جذابیت دارد که مخاطب را منتظر تماشایش نگه دارد. ضمن این که حضور بازیگرانی مثل فرخ نژاد و کیمیایی این انتظار را ایجاد می کند که چهارچنگولی و ازدواج در وقت اضافه را ببینیم.
درباره کارگردان
کارگردانی که فیلم های قبلی اش چارچنگولی و ازدواج در وقت اضافه است، همه را منتظر نگه می دارد تا یک فیلم در همان قد و قواره ببیند اما آنهایی که فیلم را دیدند «گشت ارشاد» را اثری متفاوت از سهیلی می دانند. هر چند بعضی ها این فیلم را با «اسب حیوان نجیبی است» مقایسه می کنند اما واقعیت این است که سهیلی این بار لحن جدی تری برای فیلمش انتخاب کرده و رویکرد انتقادی خود را با این لحن کرده است.
نارنجی پوش
کارگردان: داریوش مهرجویی
فیلمنامه: داریوش مهرجویی و وحیده محدی فر
بازیگران: حامد بهداد ،لیلا خاتمی، طناز طباطبایی، فردوس کاویانی، اردشیر رستمی، امید روحانی و میترا حجار
یک عکاس جوان کتابی در خصوص محیط زیست می خواند که باعث ایجاد تحولی در او می شود. او تصمیم می گیرد لباس نارنجی ماموران شهرداری را به تن کند و...
درباره فیلم
فیلم های مهرجویی همیشه غیر قابل پیش بینی هستند یعنی تا قبل از اینکه آن را شسته و رفته روی پرده ببینید نمی توانید هیچ نظری روی آن بدهید اما واقعیت این است که داریوش مهرجویی حتی ضعیف ترین فیلمش هم هیچ وقت نتوانسته صف منتقدانش را پر جمعیت کند. سال قبل او با «آسمان محبوب» در جشنواره شرکت کرد . فیلمی را که خیلی ها کتمان نمی کردند حتی طرفداری پیدا کند اما بسیاری از آنهایی که گمانه زنی می کردند مهرجویی فیلم ضعیفی ساخته بعد از نمایش فیلم نظر اولیه را نداشتند. درباره «نارنجی پوش» هم نمی توان الان قضاوت کرد.
درباره کارگردان
خیلی ها دیگر انتظاردیدن شاهکاری مثل هامون یا حتی سنتوری را از داریوش مهرجویی ندارند چون به نظر میآید او دیگر آن انرژی و انگیزه گذشته را برای فیلم ساختن ندارد اما جدا از موضوع این فیلم که بسیار نزدیک به فیلم های مهرجویی است و یک ملودرام در بستر تحولات شخصیتی بازیگر اصلی شکل گرفته نمی توان از انتخاب بازیگران فیلم متوجه شد مهرجویی کماکان وسواس بزرگش راحفظ کرده و آن هم بازی گرفتن از بازیگران است که پتانسیل این بازی گرفتن را داشته باشد. حامد بهداد و لیلا حاتمی هر دو می توانند برای نجات یک فیلم کافی باشند حتی اگر فیلم اثری فلسفی و پیچیده ازمهرجویی باشد.
ضد گلوله
کارگردان : مصطفی کیایی
فیلمنامه: مصطفی کیایی
بازیگران: مهدی هاشمی، مسعود کرامتی، ژاله صامتی، سعید آقا خانی ، مهدی فقیه
اواسط دهه شصت و در اوج دوران جنگ مردی حدود پنجاه ساله در تهران مشغول نوارهای ویدئویی است . او در اثر یک اتفاق درمی یابد که توموری در سر دارد و تا دو ماه دیگر زنده نخواهد ماند .
درباره فیلم
این که دومین فیلم یک کارگردان در بخش مسابقه حضور دارد و بر خلاف فیلم قبلی از فیلمنامه ای مستقل تر بر خوردار است . نمی تواند شما را ترغیب به تماشای این فیلم کند اما اگر بدانیم مهدی هاشمی که به راحتی فیلم نامه ای را نمی پذیرد برای بازی در این فیلم قرارداد امضا کرده و بارها از این فیلم و کارگردانش تعریف کرده است، می توان نکته تحریک آمیزی باشد برای این که دومین ساخته بلند سینمایی مصطفی کیایی را ببینیم. فیلم به دو بخش تقسیم می شود و ابتدا زمان جنگ تحمیلی را نشان می دهد و نیمه دوم فلاش فورواردی است به زمان حال که البته دقایق کمتری از این فیلم را شامل می شود.
درباره کارگردان
مصطفی کیانی در همان «بعدازظهر سگی سگی» نشان داد کارگردانی نیست که بتوان از کنار او به سادگی عبور کرد. او فیلم نامه نوشتن را خوب بلد است و وقتی یک متن قوی داشته باشد، خودش راحت تر می تواند آن را بسازد. ضدگلوله برخلاف خیلی از نظرات شبیه هیچ فیلم دیگری نیست.
یک کمدی اجتماعی که شاید به خاطر تعریف هایی که از فیلم شنیدند با اخراجی ها مقایسه می کنند اما به هر حال به نظر می رسد ساخته جدید مصطفی کیانی بتواند حداقل درچند رشته کاندیدا شود.
گیرنده
کارگردان: مهرداد غفار زاده
فیلمنامه : مهرداد غفار زاده
بازیگران: سعید راد، محمدرضا شریفی نیا، پردیس افکاری، نیما شاهرخ شاهی، سیامک اطلسی، باقر صحرا رودی
درباره کارگردان
مهرداد غفارزاده که فیلمنامه این فیلم را هم خودش نوشته در کنار پیمان معادی، رضا عطاران و فرزاد اژدری جزو کارگردانان فیلم اولی است که فیلمش در بخش مسابقه هم حضور پیدا کرده است. او می تواند با این فیلم خودش را در جرگه فیلمسازان خوب و آبرومند قرار دهد.
*******
********
*******
نمایش اثری از «اینگمار برگمان» در کانون فیلم معناگرا
ابتکار- چهلمین نشست "کانون فیلم معناگرا" فردا در سینما فرهنگ با نمایش فیلم "نور زمستانی" به کارگردانی اینگمار برگمان فیلمساز برجسته سینمای جهان برگزار می شود. جلسه پرسش و پاسخ این نشست (که هر دو هفته یک بار به همت حوزه "سینمای معناگرا" فارابی برگزار می شود) پس از نمایش فیلم با حضور دکتر "حمید دهقان پور" مدرس سینما و "مسعود فراستی" و "وحید اسلامی" از منتقدان سینما برگزار خوهد شد.
«محمد در هزار سال شعر فارسی» نوشته شد
ابتکار- "محمد در هزار سال شعر فارسی" حاصل تلاش چهار سال کوشش "جعفر ابراهیمی" (شاهد) در دست چاپ قرار دارد. این کتاب اشعار بیش از 70 شاعر از "حافظ" تا "شهریار" را در برمی گیرد."ابراهیمی" معیار انتخاب اشعار را در این کتاب شعریت بودن عنوان کرد و افزود: "در انتخاب اشعار به این موضوع و زیبایی اشعار توجه بیشتری داشتم و همچنین سادگی و تاثیرگذاری آن ها نیز مدنظرم بوده است." وی ادامه داد:"سعی کرده ام از اشعار بسیار شنیده شده، استفاده نکنم، حتی اشعار بعضی از شاعران گمنام که آثاری مطرحی در این زمینه داشته اند، در این مجموعه آورده شده است.""محمد در هزار سال شعر فارسی" به زودی توسط "کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان" منتشر خواهد شد.
کنسرت سنتی ایرانی و محلی لری در تالار اندیشه
ابتکار- کنسرت سنتی ایرانی گروه موسیقی "مهرآب" و کنسرت موسیقی محلی لری و گروه "تال" به سرپرستی و آهنگسازی "آرش اوستا" و با خوانندگی فرج علیپور (کنسرت محلی لری) و علیرضا عابدی (کنسرت سنتی ایرانی) امروز و فردا ساعت 20 در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار می شود.
«حبیب آقا » اواسط اسفند به پایان می رسد
" مهدی مظلومی " کارگردان مجموعه های طنز تلویزیونی درباره کار جدید خود گفت: "در حال حاضر مشغول ساخت مجموعه 15 قسمتی "حبیب آقا " برای تعطیلات نوروز هستم و تاکنون 40 درصد کار آماده شده است. " به گزارش فارس، کارگردان مجموعه های طنز " بدون شرح " و " کمربندها را محکم ببندید افزود: این کار به سفارش گروه سریال شبکه 1 و در 15 قسمت 45 دقیقه ای ساخته می شود. ما تصویربرداری این کار را از یک ماه و نیم پیش شروع کردیم و اگر مشکلی پیش نیاید، کار در اواسط اسفند به پایان می رسد. مظلومی با اشاره به داستان طنز "حبیب آقا "گفت: داستان، روایت زندگی کارمندی است که همه از او توقع دارند برای آن ها پارتی بازی کند، اما او راضی نمی شود و به همین دلیل، این آدم ها برای او مشکل ایجاد می کنند. وی افزود:" این مجموعه، لوکیشن های متنوعی خواهد داشت که همه شان مربوط به تهران و به ویژه "بازارچه شاپور" است.
صادقی سال آینده شش نمایشگاه نقاشی برگزار می کند
دو نمایشگاه داخلی و چهار نمایشگاه خارجی از آثار نقاشی "حبیب الله صادقی" سال آینده برگزار می شود. " حبیب الله صادقی" ، نقاش و رئیس مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت وگو با ایلنا ، با اعلام این خبر افزود : در سال 85 با برگزاری نمایشگاه های مختلف سعی کردم ، هر کاری که موجب ارتقای هنرهای تجسمی شود را انجام دهم. وی افزود: عملکرد حوزه هنرهای تجسمی در این سال بسیار قابل تحسین است ; البته این نظر من است و بهتر است هنرمندان دیگر داوری امر را بر عهده بگیرند.رییس موزه هنرهای معاصر گفت : طبق برنامه ریزی هایی که از قبل انجام شده است ، در نظر داریم که سال آینده فعالیت هایی را که به توسعه مراکز فرهنگی کمک می کند را افزایش دهیم. وی افزود : سال آینده ، برگزاری شش نمایشگاه از آثارم در برنامه قرار دارد که دو نمایشگاه در داخل و چهار نمایشگاه در کشورهای فرانسه، اسپانیا ، آلمان ، ایرلند برای این امر در دستور کار قرار گرفته است.
ورود «مردگان» به چین ممنوع شد
چین فیلم «مردگان» ساخته «مارتین اسکورسیزی» را مناسب اکران در این کشور ندانست. به گزارش فارس، به گفته دولت چین ممیزان فیلم چین فیلم «مردگان» را به دلیل به تصویر کشیدن نقشه چین برای خرید ابزار نظامی مناسب اکران در این کشور ندانستند. هم اکنون برای نمایش این فیلم در سینماهای چین هیچ شانسی وجود ندارد زیرا مقامات آمریکایی نسبت به تغییر و یا حذف قسمت مربوط به خواسته چین برای خرید سخت افزارهای کامپیوتری نظامی پیشرفته، بی اعتنایی کرده اند. به گفته یکی از مقامات سیاسی چین که خواست نامش فاش نشود، این قسمت از فیلم، یک بخش غیرضروری است. این مقام دولتی افزود: مسئله مهم این است که متوجه نمی شویم که چرا در این فیلم سعی شده تا چین را سوژه کنند، آنها می توانستند درباره ایران و یا عراق و یا هر جا و هرچیز دیگری صحبت کنند ولی برای اینکه بخواهند چین را وارد این حوزه کنند، هیچ دلیلی وجود ندارد. تریلر جنایی «مردگان» با بازی «لئوناردو دی کاپریو»، «جک نیکلسون» و «مت دمون» اقتباسی هالیوودی از فیلم هنگ کنگی «امور جهنمی» است. این فیلم که چند روز پیش برنده جایزه «گلدن گلوب» در بخش بهترین کارگردان سال شد، یکی از شانس های اصلی اسکار در دو بخش بهترین کارگردانی و بهترین فیلم سال محسوب می شود.
فرهاد مهندس پور تله تئاتر«یغمای باشکوه خورشید» را می سازد
تله تئاتر «یغمای با شکوه خورشید» به کارگردانی فرهاد مهندس پور در شبکه چهار سیما ساخته می شود. دکتر جواد ظهیری، تهیه کننده، در گفت وگو با ایسنا، با اعلام این خبر افزود: تمرین بازیگران چند روزی است که آغاز شده و 26 روز دیگر ادامه خواهد داشت. وی زمان ضبط تله تئاتر «یغمای باشکوه خورشید» را نیمه بهمن اعلام کرد و افزود: تصویربرداری این تله تئاتر یک ماه الی 35 روز به طول می انجامد و حدودا 20 اسفند ماه به پایان می رسد. تهیه کننده «یغمای با شکوه خورشید»، این تله تئاتر را کاری نسبتا پربازیگر خواند و از فرهاد آییش، رامبد جوان، محمد بحرانی، جواد نمکی، هوشنگ قربانلو، یعقوب صباحی، محسن حسینی، غلامرضا یزدانی و ناصر فروغ به عنوان بازیگران آن یاد کرد. دکتر جواد ظهیری با بیان این که 10 تا 12 بازیگر در این تئاتر تلویزیونی به ایفای نقش پرداخته اند، افزود: هیچ بازیگر خانمی در «یغمای باشکوه خورشید» ایفای نقش نکرده اند. این تله تئاتر که بر اساس متنی از پیتر شفر ساخته می شود پیش از این در قالب تئاتر صحنه ای اجرا نشده است و قرار است در یکی از استودیوهای جام جم ضبط شود. تهیه کننده «یغمای باشکوه خورشید» درباره داستان این تله تئاتر گفت: داستان این نمایش درباره فرانسیسکو پیزارو، سردار ماجراجوی اسپانیایی است که برای کشف سرزمین های ناشناخته قاره جدید به همراه گروه کوچکی عازم آمریکا می شود، پس از سال ها تلاش و ناکامی سرانجام به جایی می رسد که تا آن زمان پای هیچ کاشف دیگری به آن جا نرسیده بود. امپراطوری افسانه ای «اینکا» ها محاصره شده در کوههای سر به فلک کشیده آند. امپراطوری ثروتمند و متمدن اینکا سالها بود که از تهاجم کاشفان ماجراجوی اروپایی درامان مانده بود. اما از بخت بد سفر پیزارو به سرزمین اینکاها هر زمان با یک دوره هرج و مرج و جنگ داخلی برای کسب قدرت در امپراطوری همراه شده بود. جنگ جویان اندک پیزارو به طمع طلا و با توطئه و خیانت توانستند امپراطوری کهن اینکار را منقرض و ثروت آنها را تصادف کنند.