رها ماهرو

رها ماهرو

منتقد سینما و تلویزیون
رها ماهرو

رها ماهرو

منتقد سینما و تلویزیون

برنامه سفر در سرما از شبکه یک

سفر در سرما

شبکه یک

مستند تلویزیونی  »  برنامه علمی  »  "سفر در سرما"
ژانر : علمی
دسته بندی : مستند تلویزیونی
زبان : فارسی
زمان پخش: 13 آذر 1394 ٠۱:٣٨
مدت: 19 دقیقه
_ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ -
مستند تلویزیونی  »  مستند 4  »  "به سوی سرما ، یک سفر روحانی"
ژانر : علمی ،  طبیعت ،  تاریخی
دسته بندی : مستند تلویزیونی
زبان : فارسی
زمان پخش: 15 مرداد 1394 ٠۱:۱٠
مدت: 1 ساعت و 21 دقیقه
 مستند :به سوی سرما یک سفر روحانی
مستند «به سوی سرما یک سفر روحانی» جمعه 2 آبان ساعت 16 روی آنتن"مستد چهار با تحلیل" می رود. به گزارش روابط عمومی شبکه چهار، این مستند که برگزیده‌ی جشنواره‌های ویکتوریا و ترابیکا است توسط سباستین کاپلند در سال 2010 برای سینمای مستند امریکا کارگردانی شده است..
 
در این مستند مخاطبان به تماشای سفر مستند سازی می نشینند که قدم با قدم با تجربه‌ای به رنگ سفید به قطب شمال سفر می کند و عکسهایی ماندگار از مناظر قطبی تهیه می کند. این سفر اولین پیمایش قطب شمال توسط دریا سالار رابرت پری است که با هدف به تصویر کشیدن محیط زیستِ و چگونگی فرسایش یخچالهای قطب روی آنتن می رود. .
http://www.telewebion.com/content_images/program_episode_images/thumbs/334/240_3349d75f1557aff63ffab925aec33b4e.jpg
ژانر : علمی
دسته بندی : مستند تلویزیونی
زبان : فارسی
زمان پخش: 10 آذر 1394 ٠۱:۴٦
مدت: 22 دقیقه
سفر در سرما  »  "هتل یخی"
سفر در سرما  »  "دامپزشکان حیات وحش"
سفر در سرما: امتحان خودرو در هوای سرد
سفر در سرما  »  "اورکا"
_ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ - _ -



رها ماهرو : متاسفانه مطلب و متنی راجع به برنامه سفر در سرما و عوامل تولید آن در دسترس نبود لیکن شما خوانندگان گرامی می توانید ، نظر و انتقادتان را درباره ی برنامه سفر در سرما  که هم اکنون از شبکه یک در حال پخش می باشد و در وبلاگ رها ماهرو قرار گرفته است بنویسید


داستان : سیندرلا به ایران آمد

داستان : پاندا کونگ فو کار به ایران آمد


نظرات 2 + ارسال نظر
مریلا شکوهی شنبه 21 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 12:28 ب.ظ http://nimkatma.blogfa.com/

باز چند خبر قدیمی




فیلمبرداری «این سه زن» در نائین


فیلم سینمایی "این سه زن" به کارگردانی منیژه حکمت که اکنون در مرحله فیلمبرداری قرار دارد، برای ضبط سکانس های پایانی به شهرستان نائین می رود. به گزارش مهر، در حال حاضر گروه تولید این فیلم که دومین تجربه کارگردانی حکمت محسوب می شود، در شهرستان کاشان به سر می برند تا بخش های باقیمانده در این لوکیشن را ضبط کنند. از هفته آینده گروه فیلمبرداری به نائین می رود و ضبط تصاویر تا اواخر هفته دیگر به پایان می رسد. داستان این فیلم درباره زنی به نام مینو است که برای پیدا کردن دخترش سرگردان شده است. وی طی این جستجو، ناخواسته متوجه می شود عده ای در نظر دارند میراث کهنی را به سرقت ببرند. در این حین مادر می گریزد و در زمان گم می شود. حالا سه زن دور از یکدیگر حرف ها، تردیدها و خیال های خود را در سفری بی انتها به تصویر می کشند. سفری در گذشته، در آینده و در زمان حال... نیکی کریمی، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، نازنین آقااحمدی، ستاره پسیانی، شهرزاد کمال زاده، نسیم امیرخسرو، رضا کیانیان، شاهرخ فروتنیان، بابک حمیدیان، خسرو احمدی، مهرداد ضیایی، احمد ساعتچیان و آتیلا پسیانی بازیگران اصلی فیلم هستند.



«پالم اسپرینگو» میزبان «کارگران مشغول کارند»


طبق اعلام پخش کننده بین المللی "کارگران مشغول کارند"به ایسنا، این فیلم در بیست و نهمین حضور بین المللی اش، در جشنواره فیلم پالم اسپرینگو آمریکا به نمایش درخواهد آمد. این جشنواره از 14 تا 25 دی ماه بصورت غیر رقابتی در آمریکا برگزار خواهد شد. "کارگران مشغول کارند" پیش از این جایزه بهترین فیلمنامه بخش بین المللی جشنواره بین المللی فیلم فجر، تقدیرنامه نهمین دوره جشنواره فیلم "زنگبار" وجایزه بنیان گذاران دومین جشنواره فیلم "تراورس سیتی" آمریکا و جایزه بهترین فیلم جشنواره اندونزی را کسب کرده است. "کارگران مشغول کارند" براساس ایده ای از عباس کیارستمی و فیلمنامه ای از مانی حقیقی داستان چهاردوست قدیمی است که در جاده کوهستانی با پاره سنگی بزرگ و غریب روبرو می شوند. در این فیلم سه نقش اصلی فیلم را نابازیگرانی بازی می کنند که با سینما آشنا هستند از جمله محمود کلاری (فیلمبردار) احمد حامد (تهیه کننده) و امید روحانی (منتقد) و در کنار آنها آتیلا پسیانی چهارمین نقش محوری این فیلم را بازی می کند.




برگزاری شب« فرانتسوبل »در خانه هنرمندان ایران
نویسندگان دنیا بین خود هیچ مشکلی ندارند

شب فرانتسوبل - نویسنده اتریشی - با حضور این نویسنده در تالار بتهوون خانه هنرمندان ایران برگزار شد. به گزارش ایسنا، در این مراسم، علی دهباشی در معرفی فرانتسوبل گفت: بسیاری از منتقدان ادبی اتریش عقیده دارند که فرانتسوبل نماد نسل جدید نویسندگان این کشور است، زیرا پیوسته با نوآوری ها و نوجویی های خود در قلمرو زبان و موضوع و بخصوص قالب های گوناگون ادبی حسی متفاوت از گذشته را در خوانندگان برمی انگیزد. نام اصلی او البته اشتفان گریبل است و فرانتسوبل ترکیب نام پدر و مادرش است.
وی ادامه داد: فرانتسوبل در 15 سالگی به نویسندگی علاقه مند می شود، ولی از 20 سالگی به طور جدی قلم به دست می گیرد، البته نه برای نوشتن، بیش تر قلم مو برای نقاشی. چندی نمی گذرد که فرانتس دوباره به همان علاقه ابتدایی خویش، یعنی نوشتن روی می آورد.
دهباشی افزود: کارنامه آثار این نویسنده نشان می دهد که او مرزی بین شعر و نثر نمی شناسد; سوبل شعر می گوید، رمان می نویسد، نمایش نامه نویس هست و مخاطبان داستانش حتا کودکان هم هستند. با این همه طنز را از یاد نمی برد. تعبیر او از طنز بیش تر همان طنز گوتسک است; طنزی تلخ و گزنده که چشمان خواننده را در لاک می کند و بر لبانش تبسمی اندیشمندانه می نشاند.
در ادامه محمود دولت آبادی در سخنانی گفت: بنده به عنوان یکی از نویسندگان کشورم ایران و نمایندگی از دیگر نویسندگان ایرانی به فرانتسوبل و همراهانش خوش آمد می گویم. او در ادامه گفت: با نگاهی به آثار فرانتسوبل متوجه می شویم که بین نویسندگان تمام زبان ها و تمام کشورها چقدر نکات اشتراک وجود دارد. در حقیقت نویسندگان دنیا بین خودشان هیچ گونه مشکلی ندارند. برای ایجاد ارتباط درونی فقط این قالب های زبانی است که مانع داد و ستد بین نویسندگان می شود.
دولت آبادی اظهار داشت: آدمیزاد گوهر یگانه ای دارد; این گوهر یگانه را بیان کردن شرفی است که به عهده نویسندگان واگذار شده است. محرز و قطعی است که جان خوکان و سگان از هم جداست / متحد جان های مردان خداست.
دولت آبادی همچنین افزود: فرانتسوبل در سخنرانی خود می نویسد که در نوشتن آن چه من خود را وقف آن کرده ام، این است که از این جهان در امان بمانم. این عبارتی است که هر نویسنده ای در هر کجای دنیا می تواند بگوید، زیرا نوشتن در حقیقت بارویی است که ما به دور خودمان و زندگی مان می کشیم. اما درون آن بارو ما با بی نهایت تپش های قلب و با جست وجوهای زیاد در ارتباط با دیگران هستیم. ما در ارتباط با جهان هستیم، چنان چه شوپنهاور می گوید، من دیگران هستم; یعنی شخص به واسطه دیگران خودش می شود و این دیگران در ادبیات تا تمام کرانه های زندگی انسانی ادامه دارد، به همین جهت است که در ذهن نویسنده و شاعر همه جهان زندگی می کند.
دولت آبادی در پایان با اشاره به نام گذاری سال 2007 به نام مولانا گفت: این نشان از حرمتی است که برای ادبیات و زبان فارسی قایل شده اند و از این رو صحبت خود را با غزلی از مولانا به پایان می برم. در ادامه مراسم، فرانتسوبل داستانی را خواند، در حالی که هم زمان توسط سعید فیروزآبادی ترجمه می شد.
فرانتسوبل همچنین از حضور گسترده علاقه مندان ادبیات در تالار بتهوون اظهار تعجب کرد و گفت: برای برنامه های داستان خوانی من، حتی در وین این همه جمعیت نمی آید.




تئاتر شهر یک هفته قبل از جشنواره
9 نمایش به اجرا درمی آید



ابتکار -9 نمایش این هفته در تالارهای مختلف مجموعه تئاتر شهر به روی صحنه می رود.در هفته جاری نمایش "دنیای دیوانه دیوانه دیوانه" نوشته و کار بهزاد فراهانی ساعت 20 روی صحنه می رود.در تالار چهارسو هم نمایش "نوای اسرارآمیز" نوشته اریک امانوئل اشمیت به کارگردانی سهراب سلیمی ساعت 19 میزبان علاقمندان به تئاتر است.نمایش "شوایک" نوشته و کار کوروش نریمانی هم ساعت 18 در تالار قشقایی به روی صحنه می رود; این در حالی است که در همین تالار نمایش "مرگ فروشنده" نوشته آرتور میلر به کارگردانی نادر برهانی مرند ساعت 19/45 میزبان علاقمندان به تئاتر است.در تالار سایه هم دو نمایش به روی صحنه است. "تهران- پرندک" عنوان نمایشی است نوشته مهرداد رایانی مخصوص که ساعت 18 به کارگردانی سپیده نظری پور در تالار سایه به روی صحنه می رود. در همین تالار نمایش "آنکه گفت آری، آنکه گفت نه" نوشته و کار مهرداد رایانی مخصوص ساعت 19/30 هر روز به اجرا درمی آید.در تالار کوچک هم نمایش "خواب دیدم پاره های ماه چون پر می بارد" نوشته طلا معتضدی به کارگردانی مریم معینی ساعت 19/30 به روی صحنه می رود. نمایش "پهلوان پنبه" نوشته افشین رازی به کارگردانی فریبا رئیسی ساعت 17/30 نیز در همین تالار به روی صحنه خواهد رفت.در تالار نو نمایش "نجواهای شبانه" نوشته محمد چرم شیر به کارگردانی عباس غفاری ساعت های 18 و 20/45 میزبان علاقمندان به تئاتر است.لازم به یادآوریست که در تالار اصلی، مجموعه تئاتر شهر هر روز ساعت 18 گروه های شرکت کننده در بیست و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر برنامه های خود را به اجرا می گذارند.

جشنواره فیلم فجر


نیکلاس کیج در تهران
ابتکار- فیلم های سینمایی "مرد حصیری"، "مرگ رئیس جمهور " و "هر جور دوست داری" از جمله آثاری هستند که نمایش آنها در بخش بین الملل بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر قطعی شده است. پنج فیلم سینمایی "مرد حصیری " ساخته نیل لابوت، "مرگ رئیس جمهور" به کارگردانی گابریل رنج، "شعبده باز" اثر نیل برگر، "هر جوری دوست داری" کاری از کنت برانا و "خورشید سیاه" به کارگردانی گری تارن در بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر امسال به نمایش در خواهند آمد.نیکلاس کیج در "مرد حصیری" محصول مشترک کشورهای آلمان و آمریکا محصول سال 2006 بازی می کند.


مهرجویی «سنتوری» را می رساند
ابتکار- فیلم سینمایی "سنتوری" به کارگردانی داریوش مهرجویی برای حضور در جشنواره فیلم فجر امسال آماده شده است. فرامرز فرازمند، تهیه کننده فیلم گفت: "این فیلم به طور کامل برای نمایش آماده شده و به عقیده من توانایی حضور در بخش مسابقه سینمای ایران و بخش بین الملل جشنواره فجر را دارد. به خصوص اینکه در چند بخش از جمله کارگردانی، بازیگری زن و مرد، طراحی صحنه و لباس و فیلمنامه توانایی کسب جایزه را دارد."


جشنواره موسیقی فجر


به شیوه خود می نوازم
تجربه چندین ساله در یادگیری تار، شیوه و دیدگاه تازه ای از نوع نواختن این ساز را با در نظر گرفتن موسیقی ردیف دستگاهی به من داده است. محسن نفر نوازنده تار ضمن بیان این مطلب در کنسرت پژوهشی دربخش تک نوازی درخانه هنرمندان گفت:شاید قطعاتی که اجرا می کنم در هیچ مجموعه ای از رپرتوار موسیقی سنتی نگنجد و پیروی هیچ دستگاهی در موسیقی ایران نباشد. وی در توضیح شیوه تک نوازی تار خود گفت:شیوه تک نوازی تار مجموعه ای از تراوشات ذهنی من با توجه به شناختی است که از هفت دستگاه در موسیقی ایرانی دارم و شاید آنچه می شنوید در یک یا دو مقام موسیقایی باشد ولی در نهایت هر آنچه ارائه می شود با تمام احترامی که برای سایر هنرمندان قائلم به نوعی سبک وشیوه تار نوازی خودم است.


جشنواره رشد کیفی داشته است
ابتکار- معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:جشنواره یست و دوم موسیقی فجر نسبت به سال گذشته از یک رشد کیفی برخوردار بوده است. «محمدحسین ایمانی خوشخو» با بیان این مطلب در خصوص بیست و دومین جشنواره بین المللی موسیقی فجر گفت: به نظرمن کیفیت جشنواره از لحاظ حضور گروه های شناخته شده،توجه به همه بخش های موسیقی از جمله نواحی،جوان،بانوان و همچنین ارائه آثار تحقیقی و علمی،یک رشد کیفی را داشته است.همچنین به لحاظ کمی هم نسبت به سال گذشته که در 3 سالن برگزار شد،این رشد قابل محسوس است.





چهره پردازی هفت فیلم برای «اسکار»
موفقیت هالیوود در هلند


آکادمی علوم و هنرهای سینمایی نخستین فهرست نامزدهای دریافت اسکار بهترین چهره پردازی را اعلام کرد. به گزارش مهر، این فهرست شامل هفت فیلم "آپوکالیپتو" (مل گیبسن)، "کلیک" (فرانک کوراچی)، "هزارتوی پن" (گیلرمو دل تورو)، "دزدان دریای کارائیب: سینه مرد مرده" (گور وربینسکی)، "پرستیژ" (کریستوفر نولان)، "بابا نوئل :3 بابا نوئل فراری" (مایکل لمبک) و "افراد ایکس: آخرین جایگاه" (برت رتنر) است.بیستم ژانویه حدود 10 دقیقه از تصاویر گلچین شده هر یک از این فیلم ها برای اعضا کمیته بررسی نامزدهای چهره پردازی به نمایش درمی آید و پس از آن، اعضا از میان این هفت فیلم، سه فیلم را به عنوان نامزدهای نهایی اسکار چهره پردازی امسال انتخاب می کنند.اعضا کمیته بررسی نامزدهای چهره پردازی تنها حدود سه ماه است که انتخاب شده اند. این کمیته 115 عضو دارد و شامل طراحان چهره پردازی و آرایشگران است. نامزدهای هفتاد و نهمین دوره جوایز اسکار روز 23 ژانویه (سوم بهمن) در سالن ساموئل گلدوین در بورلی هیلز معرفی می شوند. تاریخ برگزاری مراسم اسکار روز 25 فوریه (ششم اسفند) است. همچنین یک خبر هالیوودی دیگر اینکه، آمار فروش فیلم ها در هلند در سال 2006 نشان می دهد فیلم های هالیوودی همچنان سهمی عمده در بازار فروش فیلم ها در این کشور دارند. تولیدات سینمایی ایالات متحده در سال 2006 حدود 80 درصد بازار فیلم در هلند را تشکیل داد که در مقایسه با سال پیش از آن 9 درصد افزایش داشت. این در حالی است که تعداد فیلم های آمریکایی به نمایش درآمده در سال گذشته میلادی 138 فیلم، سه فیلم کمتر از سال 2004، بود.بزرگترین موفقیت تجاری سال 2006 برای "دزدان دریای کارائیب: سینه مرد مرده" رقم خورد که 13/8 میلیون دلار یا 1/5 میلیون بلیت فروش داشت. جایگاه دوم با 10/5 میلیون دلار (1/1 میلیون بلیت) از آن "رمز داوینچی" ساخته ران هوارد شد و درام "کتاب سیاه" به کارگردانی پل ورهوفن که داستان آن در جنگ جهانی دوم اتفاق می افتد، با 9 میلیون دلار برابر 979 هزار تماشاگر، جایگاه سوم را به خود اختصاص داد. به این ترتیب، بعد از سال ها یک فیلم که بخش زیادی از هزینه تولید آن را سرمایه گذاران هلندی تامین کرده اند، در میان 10 فیلم پرفروش این کشور قرار گرفت.سهم فیلم های هلندی از بازار فروش، چهار درصد کاهش پیدا کرد و به 10/9 درصد رسید. تنها چهار فیلم هلندی - "کتاب سیاه" و فیلم های خانوادگی "جنگ صلیبی با لباس جین" (بن سومبوگارت)، Afdlijven (ماریا پترز) و "زوپ در هند" (یوهان نی ینهویس) - توانستند فروش خوبی داشته باشند و بسیاری از فیلم ها از جمله فیلم زندگینامه ای "شور و شوق دیوانه وار" بر مبنای زندگی هرمان برود، ستاره پاپ هلندی، نتوانستند تماشاگران زیادی را به سینماها بکشانند.در مجموع، بازار فروش فیلمها از بلایی که سال 2005 گریبانگیر آن شده بود، رهایی پیدا کرد. تعداد تماشاگران با 9 درصد افزایش به 22/5 میلیون نفر رسید و مجموع فروش هم 14 درصد بیشتر شد و از 135 میلیون یورو در سال 2005 به 154 میلیون یورو (200 میلیون دلار) در سال 2006 افزایش پیدا کرد.





جشنواره فیلم فجر
نمایش فیلم هایی از کوروساوا، برسون، لوزی و جیت رای درجشنواره
ابتکار- در بخش بهترین اقتباس بیست و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم فجر فیلم هایی از بزرگان سینمای جهان که از روی آثار ادبی اقتباس شده به روی پرده می رود.در این بخش غیر رقابتی 10 فیلم سینمایی به نمایش در می آید. همچنین 10 اثر دیگر نیز با عنوان بیشترین اقتباس در جشنواره فیلم فجر نمایش داده می شود که به زودیاسامی آن اعلام خواهد شد.فیلم های دشمن مردم ساخته ساتیا جیت رای، پول ساخته روبر برسونریا، سریر خون ساخته اکیرا کوروساوا، داغ ننگ ساخته ویم وندس، آشوب ساخته کوروساوا و گالیله ساخته جوزف لوزی از جمله این آثار هستند.همچنین در این بخش مکبث ساخته رومن پولانسکی، هملت ساخته سر لارنس اولیویر، هنری پنجم ساخته کنت برانا و رومئو و ژولیت ساخته فرانکو زفیرلی بر اساس نمایش نامه های شکسپیر به روی پرده می رود.


«قاعده بازی» به صداگذاری رسید
ابتکار- فیلم سینمایی «قاعده بازی» به کارگردانی احمدرضا معتمدی برای حضوردر بیست و پنجمین جشنواره فیلم فجر آماده می شود.فیلم سینمایی «قاعده بازی» به کارگردانی احمدرضا معتمدی با به پایان رسیدن تدوین فیلم توسط مصطفی خرقه پوش توسط محمدرضا دلپاک صداگذاری می شود.این فیلم که با بازی داریوش ارجمند، اکبر عبدی، گوهر خیراندیش و مهران رحیمی در نقش های اصلی همراه است در ژانر کمدی می گنجد.


جشنواره فیلم پلیس
حضور «مهران مدیری» در جشنواره
ابتکار- «مهران مدیری» با انیمیشن «فکر کرده زرنگه» در جشنواره فیلم پلیس حضور دارد.«مهران مدیری» به عنوان صداپیشه،مدیر دوبلاژ و طراح تیتراژ فیلم انیمیشن «فکر کرده زرنگه» به کارگردانی «روانبخش صادقی» در بخش فیلم های 110 ثانیه ای دومین جشنواره فیلم پلیس حضور خواهدداشت.«حسن امجدی مقدم» مدیر بخش فیلم های صد و ده ثانیه ای دومین جشنواره فیلم پلیس با اعلام این خبر افزود: علاوه بر مدیری و روانبخش صادقی دیگر عوامل این فیلم از هنرمندان نام آشنای سینما و تلویزیون کشور هستند و هنرمندانی چون پیمان قاسم خانی به عنوان نویسنده فیلمنامه، فردین خلعتبری به عنوان آهنگساز ،مجید صالحی و فلامک جنیدی به عنوان صداپیشه دراین فیلم نقش آفرینی کرده اند.


امروز در جشنواره
ابتکار- امروز به ترتیب در سینما فلسطین 1، فیلم های پرونده ناتمام مخمصه، چهار انگشتی، زن زیادی و فرار از جهنم و در سینما فلسطین دو در پنج سانس فیلم های کوتاه داستانی و صد و ده ثانیه ای، در سینما فلسطین سه، به ترتیب سریال به دنیا بگویید بایستد، فیلم های پویانمایی و 110 ثانیه ای وعده دیدار، و مانیل (چشم انداز آلمان) نمایش داده خواهد شد و در سانس چهارم میز گرد سینمایی پلیس برگزار خواهد شد.در سینما سپیده 1 نیز به ترتیب فیلم های بازپرسی ویژه، تیتو، مبارز سرسخت، (چشم انداز آلمان) احضار شدگان و چهار انگشتی نمایش داده می شوند و در سالن شماره 2 سپیده نیز 20 فیلم کوتاه مستند نمایش داده خواهد شد.در سانس های دوم، سوم و چهارم فرهنگسرای بهمن و اول و دوم فرهنگسرای ارسباران فیلم های پویانمایی، کوتاه مستند و 110 ثانیه ای و در سانس اول فرهنگسرای بهمن ما هنوز زنده ایم و در سانس پنجم سریال رو به آسمان و در سانس سوم ارسباران فیلم خوابگاه دختران و در سانس چهارم سریال گارد ساحلی به نمایش درخواهد آمد.در فرهنگسار اشراق در سانس های اول و سوم و چهارم و در فرهنگسرای ابن سینا در سانس دوم فیلم های کوتاه مستند و پویانمایی نمایش داده خواهد شد.سریال های صیام و تیام و به دنیا بگویید بایستد در سانس های دوم و پنجم اشراق و فیلم کابوس در سانس اول ابن سینا نمایش داده خواهد شد.در فرهنگسرای خاوران نیز در سانس های اول، سوم و پنجم فیم های کوتاه، مستند و 110 ثانیه ای و در سانس دوم فیلم پرونده ناتمام و در سانس چهارم سریال وفا نمایش داده خواهد شد.


جشنواره شعر فجر
«سرو بلورین» تندیس جشنواره شد
ابتکار- «سرو بلورین» به عنوان تندیس اولین دوره جشنواره بین المللی شعر فجر انتخاب شد.نظر به اینکه قرار است این جشنواره نمونه های برتر شعر معاصر را در قالب ها و شاخه های موضوعی مختلف و متنوع برگزیند، دبیرخانه جشنواره بین المللی شعر فجر با نظرخواهی مکتوب و شفاهی از چهره های فعال ادبی به این نتیجه رسید که در طراحی تندیس اولین جشنواره ملی شعر ایران، تحولات و نوآوری های حوزه شعر را در پس از انقلاب اسلامی مدنظر قرار داده و از نمادهای تکراری پرهیز شود.همچنین داوری و اهدای جایزه بخش شعر «امام و انقلاب» نخستین جشنواره بین المللی شعر فجر را موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (ره) با سرپرستی عبدالجبار کاکایی برعهده گرفته است.

مریلا شکوهی شنبه 21 آذر‌ماه سال 1394 ساعت 12:13 ب.ظ http://nimkatma.blogfa.com/

چند خبر قدیمی


بهزاد فراهانی در نشست خبری نمایش «دنیای دیوانه دیوانه دیوانه»
هنرمند خط قرمزش را می شناسد

فرهنگ و هنر - نشست خبری نمایش "دنیای دیوانه دیوانه دیوانه" با حضور بهزاد فراهانی نویسنده و کارگردان و تعدادی از بازیگران این نمایش در تئاترشهر برگزار شد.
فراهانی در ابتدای این نشست با بیان این مطلب که هنر پدیده ای فطری و درونی است، گفت : وقتی این امر جمع می شود، تفکر خلاق جمع به آن افزوده می شود و اگر قرار باشد، هنگام گزینش کار سلیقه های فردی دخیل شود، قطعا کار لطمه می بیند به خصوص به دلیل اینکه در حوزه نمایش آیین نامه مدونی برای گزینش کارها وجود ندارد این اتفاق خیلی بدتر پیش می آید.
وی در ادامه افزود: یک هنرمند به خوبی خط قرمزهای کارش را می شناسد ومی داند که چه چیزی را باید عنوان کند و چه چیزی را نباید مطرح کند، اما باز هم دوستان نظارت وارزشیابی مرکز، با دخالت سلیقه های فردی شان به کار لطمه می زنند و در چنین شرایطی ما مثل شطرنج بازانی می شویم که ابزار داریم ولی نمی توانیم بازی کنیم.
فراهانی همچنین درباره زمینه های شکل گیری این نمایش گفت: مدت زیادی بود که قصه نمایش را در ذهن داشتم و از خیلی وقت پیش ساختار و استاتیک کار شکل گرفته بود و آنچه که در نهایت به دنبال آن بودم، موضوع صلح و آشتی و پرهیز از سلاح بود.
وی افزود: زمانه امروز به گونه ای شده است که وقت به خاکسپاری سلاح و دست دادن به صلح و دوستی است زیرا که شرایط مردم به تدریج تلخ شده است و ناهنجاری هااز حد و حدود متعادل خود فراتر رفته است و آشفتگی فکری، دلشوره، ترس وناامیدی همراه همیشگی آنها است.این کارگردان پیشکسوت تئاتر همچنین درباره ایده طراحی سکوی گرد و متحرک، گفت: من زاده تعزیه هستم و از شش سالگی تعزیه خوانی را آغاز کرده ام و تکنیک این هنر برایم درونی شده است.حتی در دهه چهل و بعد از همکاری با شاهین سرکیسیان، زیردست عباس جوانمرد و بهرام بیضایی کار کردم.
وی با اشاره به حضورخود در نمایش "سلطان مار" گفت: در این نمایش در کنار بهرام بیضایی تخت حوضی را آموختم و عمیقا به تکنیک آن پی بردم و طی چهار پنج ماه تمرین رموز تکنیکی آن را بدست آورم واولین نمایش گروه تئاتر کوچ را نیز با همین خاصیت کار کردم.
فراهانی با تاکید بر اینکه تلفیق نمایش آیینی را به خوبی دریافته است، گفت: زمان دورخوانی نمایش احساس کردم که اگر کار بر روی سکوی سالن اجرا شود، به مشکل برمی خورد چون تحرک فیزیکی کاراکترهای نمایشی خیلی زیاد است، به همین دلیل تصمیم به متحرک کردن سکو گرفتم که قطعا در حوزه نمایش آیینی موثر است.
بهزاد فراهانی در پایان با اشاره به حضور گروه اجرایی این نمایش، گفت: وقتی قرار است نمایشی را به صحنه ببریم باید یارانی داشته باشیم که همراه همیشگی گروه باشند، زیرا که کار گروهی نیازمند نجابت است و خوشبختانه برای اولین بار در اجرای یک نمایش، با این موضوع برخورد کردم و رفتار گروه برایم خیلی آموزنده بود و به واقع این نمایش بار دیگر ثابت کرد که هنوز عزت و ارجمندی ملی و شرقی در بازیگران وجود دارد.
در ادامه این نشست، بهرام تشکر یکی از بازیگران این نمایش نیز درباره حضورش در این کار، گفت: این نمایش خیلی جذاب بود چون در برخورد اول با مسائل زیادی برخورد کردم و با وجود اینکه جزو آخرین نفرات بودم که به گروه پیوستم، ولی در کنار فراهانی نقش آفرینی کردم، به همین دلیل بازی ام در این نمایش سرشار از ترس و خوشحالی بود و از سویی اولین تجربه بازیگری ام در تالار اصلی محسوب می شود.
گفتنی است نمایش "دنیای دیوانه دیوانه دیوانه" در دو روز نخست جشنواره تئاتر فجر نیز به صحنه می رود و همچنین این نمایش همزمان با جشنواره موسیقی فجر نیز اجرا می شود.





نگاهی به کارنامه بازیگری داریوش ارجمند

داریوش ارجمند اصلیتی خراسانی دارد و در سال 1323 در تهران به دنیا آمد و به دلیل علاقه به بازیگری در دوران دبیرستان وارد تئاتر شده و پس از آن نیز به عنوان عضویت سینمای آزاد درآمد و در تولید فیلم های کوتاه تجربی فعال شد. وی در دانشگاه مشهد در رشته جامعه شناسی فارغ التحصیل شد و دوره فوق لیسانس خود را در رشته سینما و تئاتر از دانشگاهی در پاریس گرفت. ارجمند پس از بازگشت به ایران در اوایل دهه پنجاه جذب تئاتر شده و نمایش های بسیاری را کار کرده و در همین حال از سینما به دلیل فضای نامساعد آن دوری کرد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ارجمند نیز به مانند بسیاری از همسالان خود وارد سینمای نوپای ایران شده و خون تازه ای به رگ های خشکیده آن تزریق کرده و در رشد و بالندگی آن نقش مهمی را ایفا کرد. این بازیگر توانا خیلی دیر وارد عرصه سینما شد اما نقشی یگانه را وارد تاریخ این سینما کرد که هیچ گاه فراموش نخواهد شد.
ناخدا خورشید نخستین فیلم سینمایی کارنامه پربار حرفه ای اوست که همچنان لقب بهترین فیلم اقتباسی را یدک می کشد بیآن که به مولفه های بومی خود بی توجهی کرده باشد. شخصیت مقتدر و جذاب ناخدا خورشید که به نمونه های کلاسیک تاریخ سینما پهلو می زند فضای مناسبی را برای بروز استعدادهای نهفته ارجمند فراهم کرده که به نقش آفرینی حیرت انگیزی منجر شد.
داریوش ارجمند برای این نقش یکی از اولین سیمرغ های جشنواره فیلم فجر را از آن خود کرد که در تاریخ سی ساله جشنواره یکی از بی شک و شبهه ترین سیمرغ به حساب میآید که به حق در دستان او قرار گرفت. چهره مردانه ارجمند در کنار فیزیک بدنی او فیلم سازان بسیاری را به صرافت بهره گیری از او در فیلم های حادثه ای انداخت که تنها در یک مورد به فیلم تیغ آفتاب ساخته مجید جوانمرد منتهی شد.
در همین ایام وی در تلویزیون نیز پر کار شده و در چند مجموعه ایفای نقش کرده، از آن میان مجموعه های امام علی(ع) اثر داود میرباقری و به سوی افتخار ساخته سیروس مقدم بیش از سایرین با موفقیت روبه رو شده و ارجمند را به ستاره ای محبوب بینندگان تلویزیون تبدیل نمود.
نقش مالک اشتر از آن دسته نقش هایی است که هر بازیگری آرزوی ایفای آن را دارد چرا که ایشان از یاران امام علی(ع) بوده و نقش برجسته ای در رویدادهای آن سال هاداشته است.
ایفای نقش یک مربی فوتبال اخلاق گرا در سال هایی که تب فوتبال در ایران بسیار بالا رفته بود، ارجمند را به سمت سوی تازه ای سوق داد و تک گویی های شعارگونه وی بعدها به یکی از مشخصه های بازیگری اش تبدیل شد. کاراکتر هادی خضوغی در این مجموعه هر چند که شباهت هایی با نمونه های واقعی اش در مستطیل فوتبال داشت اما چیزی که جذابیت کار را تضمین کرده و میزان مخاطبانش را افزایش داد.
شخصیت منفی کار با بازی شیرین اکبر عبدی بود. در سال های پایانی دهه هشتاد ارجمند همچنان پرکار ظاهر شده و نقش های زرینی را به کارنامه کاری اش می افزود که از مهمترین شان می توان به فیلم های اعتراض، مسافر ری و سگ کشی اشاره کرد که آخری دومین سیمرغ بلورین را برایش به ارمغان آورد که همچون سیمرغ قبلی اش کاملا استحقاق دریافت آن را داشت.
سومین همکاری او با کیمیایی در جرم به کل ضعیف از کار درآمده و تنها کپی کمرنگی از سکانس درخشان ابتدای اعتراض را به یاد میآورد. کاراکتر رفعت به عنوان یک زندانی قدیمی آن چنان که باید از کار درنیامده و به سایه ای از امیرعلی اعتراض تبدیل شده که مرگش در این فیلم نمی تواند تلنگری بر احساسات مخاطبان وارد کند.
ارجمند که هم اکنون مجموعه پربیننده ستایش را روی آنتن دارد در نقش فردوس یک بارفروش به ثروت رسیده بازی خوبی را در بخش های ابتدایی کار ارائه کرده و از کلیشه ها به شکل مطلوبی بهره گرفت اما در ادامه به تکرار دچار شده و اغراق های بیش از اندازه را به نقش تحمیل کرد که همین عامل بازی خوب او را زیر سوال برد.
داریوش ارجمند به عنوان یکی از بازیگران کهنه کار سینمای ایران در ربع قرن اخیر، حق زیادی بر گردن سینمای کشورمان داشته و با ایفای نقش های درخشان در فیلم هایی مانند: ناخدا خورشید، پرده آخر، اعتراض و... نام خود را در زمره بازیگران بزرگ سینمای ایران قرار داد که هنوز هم منتظر تجربه های تازه است.




تشییع پیکر زنده یاد «جعفر بزرگی» از مقابل خانه هنرمندان

ابتکار- سید جعفر بزرگی هنرمند قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون صبح چهارشنبه در سن 90 سالگی به علت ایست قلبی در بیمارستان شهید باهنر تهران دار فانی را وداع گفت. مرحوم بزرگی متولد 16 اردیبهشت ماه سال 1296 شمسی بود و از نخستین روزهای تاسیس رادیو در ایران کار خود را با خوانندگی در این رسانه آغاز و پس از آن نیز در سینما، تئاتر و تلویزیون به ایفای نقش های مختلف پرداخت. از فیلم های وی می توان به ترانه بلند شب، سگ کشی، شور عشق، آسمان پرستاره، سهراب، درخت گلابی، سفر شبانه، ماه و خورشید، پرتگاه، خسوف، دیگه چه خبر، مدرسه پیرمردها، افسانه آه و بچه های طلاق اشاره کرد. ترانه «مرغ سحر» با صدای وی در سریال « این خانه دور است» نیز اخیرا مورد توجه قرار گرفت. بزرگی در خصوص ارتباطش با جوانان و نوجوان گفته است« همه دخترها و پسرهای جوان فکر می کنند من پدربزرگ آنها هستم. همه به من می گویند بابایی. من برای خیلی ها نقش بابا را بازی کرده ام. نه فقط در فیلم، بلکه در واقعیت. برای خیلی از دخترها و پسرها عروسی گرفته ام و خودم برای آنها خواستگاری رفته ام...» از مرحوم بزرگی سه فرزند دختر و دو پسر به یادگار مانده است. پیکر این هنرمند امروز صبح ساعت 9 از مقابل خانه هنرمندان به سمت قطعه هنرمندان در بهشت زهرای تهران تشیع می گردد. روزنامه ابتکار درگذشت این هنرمند دوست داشتنی و ارزشمند را به همه دوستدارانش مخصوصا اهالی هنر تسلیت گفته و آرزوی صبر برای بازماندگان آن مرحوم را از خداوند متعال خواستار است.




در دومین نشست دوره جدید آئین آینه درموزه امام علی (ع)
مستند برجسته «باراکا» به روی پرده می رود

ابتکار- در دومین نشست دوره جدید برنامه نمایش های «کانون فیلم نور» که با عنوان «آیین نامه» در مجموعه برنامه های جایه جهانی ادیان توحیدی برگزار می شود،مستند برجسته «باراکا» از امروز ساعت16 در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) به روی پرده می رود.نشست نقد و بررسی این فیلم مستند که توسط «ران فریک» ساخته شده نیز پس از نمایش با حضور «روبرت صافاریان» منتقد و نویسنده سینما برگزار خواهد شد.در این فیلم مستند، رابطه متقابل انسان و طبیعت به شیوه ای غریب در بیست وچهارکشور جهان تصویر شده است. «ران فریک» و گروه فیلمسازی وی در طول 14 ماه و با عبور از سرزمین های مختلف اثری را خلق کرده اند که تحسین بیننده را بر می انگیزد.کارگردان در این فیلم با نمایش شرق اسرارآمیز و حاکمیت روح معنا در آن به تدریج آسیب های دنیای مدرن را پیش روی می گذارد تا در این مسیر مخاطب به یک شناخت وسیع برسد.برنامه جدید نشست های «کانون فیلم نور» هرسه روز یک بار (یکشنبه ها و چهارشنبه ها) از ساعت 16 در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) برگزار می شود.


برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد