رها ماهرو

رها ماهرو

منتقد سینما و تلویزیون
رها ماهرو

رها ماهرو

منتقد سینما و تلویزیون

نقد فیلم ندای درون





ندای درون توسط دایان  ای ان جی نوشته و کار گردانی شده و در سال 2011 برای اولین بار درجشنواره بین المللی فیل بوسان به نمایش گذاشته شد.

  • کارگردان: دایان ای ان جی
  • تهیه کننده: دایان ای ان جی-  دیوید یولی
  • نویسنده: دایان ای ان جی
  • بازیگران: کوین اسپیسی- دانیل وو- یان نیکل- کونگ بیبی- کنت تسانگ کنگ- پیتر استورمر
  • فیلمبرداری: تیری اربوگاست
  • انتشار:2011
  • کشور: چین

فیلمی که به دقت مشکلات روانی انسان های تنها را نشان میدهد . طوری که هم ذات پنداری میکنیم و احساس میکنیم که انگار خودمان این توهم ها را می بینیم هیچ احساس دلسوزی یا ناآشنا بودن به شخصیت های فیلم نداریم . کارگردان با شجاعت و مهارت تمام صحنه های توهم ترس و احساسات قهرمان فیلم را به تصویر کشیده بود . آنقدر که با خوشحالی او خوشحال و با ناراحتی او غمگین و با وحشت او می ترسیدیم . علی رغم سنگین بودن موضوع و تازگی آن کارگردان طوری با مهارت فیلم را ساخته که اصلا لازم نبود که سکانسی اضافه یا کم شود . طنز های کوچک در فیلم باعث کاهش درام حقیقی در فیلم شده بود .درامی متشکل از تنهایی ( ماهی مرده ای که نگهداری می کرد ) مرگ همسر و خانواده بدشانسی در واقع برای فرار از تنهایی با توهماتش زندگی می کرد . لباس های سوپر هیرو می پوشید و به جنگ خلافکاران میرفت که البته در بعضی موارد اشتباه میکرد و پایش به زندان کشیده می شد ! در مسابقه ای برنده می شد و بعد می فهمید که رویایی بیش نبوده . با همسر و دوست خیالیش زندگی می کرد و راه رهایی هم نداشت چون خیلی انسان تنها و آسیب پذیری بود . به همسر و فرزند از دست رفته اش می اندیشید . در محیط کارش برای نظریاتش ارزشی قائل نبودند . تنهایی یک انسان ، حتی در فیلم هم انسان را غمگین میکند و این درام با مهارت توسط طنز و پایان خوش پوشیده شد .

دایان ای ان جی و گروه تولیدش خصوصا کوین اسپیسی با بازی درخشانش شایسته اسکار بودند...

نمره من به این فیلم 20/20 است.



نظرات جالب محمود گبرلو پیرامون بازخورد سخنان تهمینه میلانی در برنامه هفت

محمود گبرلو مجری برنامه هفت در سخنانی درست و سنجیده به موج انتقادات برخی از رسانه ها و بخصوص خبرگزاری فارس پاسخ داد و از آنها خواست برای حق انتقاد را برای دیگران قائل باشند و درباره سخنان تهمینه میلانی در برنامه هفت منصفانه برخورد کنند او  گفت برداشت من از سخنان میلانی آنگونه نبود که ایشان قصد توهینی داشته است .

گبرلو در سخنانی صمیمانه و بجا از همه ژورنالیست ها و خبرنگاران خواست دور هم بنشینیم و برای مهندسی فرهنگی کشورمان همفکری نماییم و از برچسب زدن به هم بپرهیزیم .

رها ماهرو خوشحال است که رسانه ملی در برنامه هفت برای اندیشه های دیگر هم ارزش قائل شد و برخوردی پدرانه داشت .

تهمینه میلانی در برنامه هفت و انتقادات ناجوانمردانه به ایشان

اخیرا پس از پخش صحبت های خانم تهمینه میلانی در برنامه هفت جنجال هایی در فضای رسانه ای روی داده و بعضی ژورنالیست و افراد به خودشان اجازه می دهند در قالب کلمات تند به کارگردان با سابقه سینمایی ایران هتاکی کنند .

هر فردی عقیده ای دارد و باید به دیگران آزادی داد تا بتوانند حرف هایشان را بزنند . دلیلی ندارد چون حرف های خانم میلانی در برنامه هفت مطابق میل و نظر ما نیست ، بخواهیم با برچسب های ناروا او را  " هذیان گو " و " مدافع غرب " و " وقیح " بنامیم . اگر نقدی به سخنان ایشان دارید بسیار محترمانه با ذکر دلایل خود آنها را بنویسید و قضاوت را به خوانندگان خود وا گذارید .

باید به آزادی بیان احترام گذاشت و برای نظر مخالف خود هم احترام قائل شد . آزادی تنها راه رشد و توسعه در همه زمینه ها بوده و هست . برای درک درست تری از آزادی شاید بهتر است فرگرد آزادی از کتاب سرخ حکیم ارد بزرگ را خواند و از آن درس گرفت :



فرگرد آزادی از کتاب سرخ حکیم ارد بزرگ :


1. آگاهی ، تنها راه رسیدن به آزادیست .

2. کسی که آزادی می جوید ، زندانی برای اندیشه های دیگر نمی گسترد .

3. آزادی ، یک فرهنگ پیشرو برای پویش و رشد بشری است .

4. تنها مردم آزاد و همدل می توانند سازنده یک فرمانروایی بزرگ و نیرومند شوند .

5. آزادی بدون باور همگانی و همراهی عمومی پا نمی گیرد .

6. زندگی با آدمهای در بند و انکار شده ، لذتی ندارد .

7. آزادی همگان را پاس بداریم .

8. آزادی ، بدون از خودگذشتگی ، ناکارا و ناتوان است .

9. آزادی ، بر فرش سرخ خون ، نمی نشیند .

10. درخت آزادی ، با خونریزی و کشتار پا نمی گیرد ، هیچ آدمکشی ، آزادیخواه نیست .

11. رشد فرهنگ بشری ، موجب می گردد که همه خودکامگان جهان ، ندای آزادی و آزادیخواهی سر دهند .

12. به نام آزادی ، نمی توان کسی را کشت .

13. مهر و دوستی ، در سرزمین آزادیخواهان ، پاینده است .

14. همه مردم یک سرزمین ، باید پیشوای آزادی و آزادیخواهی باشند .

15. آزادی و آزادیخواهی امری خردمندانه و زندگی آفرین است ، نه سیری قهقرایی و وادادگی فرهنگی .

16. آزادی را با پسوند و پیشوند ، ناکارا و نابود نکنیم .

17. دشمنان اندیشه ما هم ، باید آزاد باشند .

18. مرگ هم ، پایانی برای پرنده در بند نیست .

19. زندگی ، بدون آزادی ، شرم آور است .

20. کسانی که آزادی را ، وادادگی جنسی می نامند ، بیمارند .

21. آزادی تنها برای ما نیست .

22. آزادی باجی به مردم نیست ، چرا که حق و داشته آنهاست .

23. رسانه های آزاد ، باید زبان و دهان مردم باشند …

24. آزادی نیازمند نگهداری و نگهبانی است .

25. احزاب آزاد ، ستون های رشد کشورها هستند .

26. آزادی با پویش روز افزون فرهنگ عمومی ، پر و بال می گیرد و این نکته ، نیاز به رسانه های آزاد و فرهیخته دارد .

27. توسعه آزادیهای عمومی موجب رشد در بسیاری از زمینه ها ، همچون فرهنگ و هنر ، اقتصاد و صنعت ، دانش و آموزش و زندگی اجتماعی و … می گردد .

28. آزادی ، در نهایت فساد را از بین می برد و پویش و رشد یک سرزمین را به ارمغان می آورد .

29. آزادی را نمی توان با هزار سخن نیز تعریف نمود ، آزادی یک پروسه ی در هم تنیده و کلان است که برای پیدایش آن ، نیاز به همراهی تمامی مردم یک سرزمین دارد .

30. آزادی را باید شکافت و در مورد هر بخش از آن ، نظرخواهی عمومی برپا کرد ، چون آزادی ، ترجمه رای و نظر مردم است .

31. تنها مردم سالاری و دموکراسی ، دانش اجتماعی عوام را بالا خواهد برد .





برنامه هفت خانم میلانی + برنامه هفت تهمینه میلانی +     تهمینه میلانی در برنامه هفتx     صحبت های تهمینه میلانی در سینما 7 x     تهمینه میلانی در هفتx     حرف های تهمینه میلانی در برنامه 7 x     صحبت های تهمینه میلانی در برنامهx     فیلم میلانی هفتx     سخنان تهمینه میلانی در مورد زنx     حرفهای تهمینه میلانیx     صحبت های تهمینه میلانی در هفتx     سخنان تهمینه میلانی در برنامه هفت 7

تهمینه میلانی در برنامه هفت

تهمینه میلانی امشب ساعت 23:45 مهمان برنامه هفت بود . از قراری گویا بنا بود که ایشان تنها درباره ی فیلم جدیدشان " آتش بس 2 " کارنامه فیلمسازی و مطالبی درباره حقوق زنان سخن بگویند ، ولی گفتگو درباره مشکلات عدیده روانشناختی زوج ها و مردم ایران بحث را به سمت و سوی موضوعات جنجالی کشاند .

در ابتدای برنامه تهمینه میلانی درباره تقابل سنت و مدرنیته در برخی از اقشار مردم ایران مطالبی را عنوان کرد . وی گفت : در گذشته به دلیل جنگ های گوناگون مانند حمله ی مغول ها ، زن ها را پنهان می کردند . زیرا در آن جنگ ها زن ها را به غنیمتی و بچه ها را به غلامی می بردند . امروزه دیگر از وحشت و ترس از دست دادن زن و بچه خبری نیست ولی هنوز مردم زن ها و دخترهایشان را پنهان میکنند ، در حالی که با وارد شدن مدرنیته به زندگی افراد ، دیگر این کار معنایی ندارد .

تهمینه میلانی با اشاره به دوستی های پنهانی پسران و دختران گفت : این کار ربطی به مدرنیته ندارد و کاملا غلط است . در خارج دوستی با جنس مخالف رواج دارد لیکن با این ذهنیت که اگر از لحاظ شیمی و ذهنی به هم بخوریم ممکن است روزی با هم ازدواج کنیم . ولی در ایران این قضیه اشتباه درک شده و هر دختر و پسر به قصد تفریح از این یکی با آن یکی دوست می شوند و این مسائل خارج از اخلاقیات است و سرپوش گذاشتن و صدای آن را در نیاوردن این مسائل ، باعث بحران های بیشتری در این زمینه می گردد .

تهمینه میلانی افزود : فیلم های تلخ و سیاه را دوست ندارد ولی نظرش را به دیگران تحمیل نمی کند . هرکسی می تواند هر فیلمی که دوست دارد را آزادانه بسازد ولی اینکه بگوییم فیلم تلخ و سیاه نسازیم تا آبرویمان پیش کشورهای خارجی نرود اشتباهست . او گفت : اصولا با کلمه آبرو مشکل دارد . بعضی ها بی جهت در ذهنشان دشمن خیالی می سازند و می گویند آن ها با هر ضعف ما و هر مشکلی که در کشورمان داریم منتظر فرصتی هستند که ضربه ای به ما بزنند، در صورتی که شاید اصلا کشوری ما را نشناسد و چه معنی دارد که مثلا ما فکر کنیم که حالا اگر در کشور آلمان طلاق زیاد است یا در کشور آمریکا اعتیاد بیداد می کند یا در کشور ایکس و ایگرگ مشکل است ما خوشحال شویم و بگوییم حالا وقت آن است که ضربه ای بزنیم ! مثلا آمریکایی ها به ما می گویند با همسرت درست حرف نزن یا دندان هایت را مسواک نکن ؟ این ها همه به شخص آدم ربط پیدا می کند و او است که می تواند زندگیش را خراب کند یا بسازد.

وی با صراحت گفت فیلم ها و سریال های تلویزیون اغلببرای مردم  20 سال پیش ایران مناسب است و سینما نیز دو سال از مردم حال حاضر عقب تر است  و حال آنکه مردم راه خودشان را می روند و جامعه به سرعت در حال پیشرفت است و نمی توان جلوی آن را گرفت .

تهمینه میلانی از محمود گبرلو مجری برنامه هفت پرسید : فکر می کنید چرا وقتی به مردم میگویند : آب را کم تر مصرف کنید توجه نمیکنند ؟ چون آنها فردگرا شده اند آنها دیگر هویت گروهی ، ملی و مذهبی خود را فراموش کرده اند و به نوعی خودشان را جزو این جامعه و مردم نمی دانند هر کسی به فکر در آوردن گلیم خودش است . چرا به راحتی مالیات نمیدهند . مثلا در سوئد چطور مالیات میدهند زیرا به دولتشان اعتماد دارند و میدانند که در نهایت این پول ها خرج خود آن ها می شود . او در ادامه از همه دستندرکاران امور فرهنگی خواست هویت زندگی جمعی را به مردم بازگردانند . (که البته این بخش از سخنان تهمینه میلانی مرا به یاد سخنان فیلسوف برجسته ایرانی حکیم ارد بزرگ در کتاب سرخ انداخت) .

تهمینه میلانی در این فرصت کوتاه یک ساعته به اندازه 10 ساعت حرف برای گفتن داشت ولی زمان برنامه کفاف آن را نداد . رها ماهرو تنها به انتشار برخی از صحبت های جالب خانم تهمینه میلانی اکتفا کرد . امیدوارم به سخنان روشن فکرانه و تامل برانگیز این کارگردان موفق زن بیشتر توجه و فکر کنیم .


در حال نوشتن....