رها ماهرو

رها ماهرو

منتقد سینما و تلویزیون
رها ماهرو

رها ماهرو

منتقد سینما و تلویزیون

نقد فیلم دور دنیا در هشتاد روز ساخته مایکل اندرسون

دور دنیا در هشتاد روز
آمریکا 1956
Around the World in 80 Days

Dir: Michael Anderson

دور دنیا در هشتاد روز
یک رمان از ژول ورن
دور دنیا در هشتاد روز نام رمانی است، نوشته ژول ورن، نویسنده نامدار فرانسوی، که موضوعی تخیلی دارد. این رمان نخستین بار در سال ۱۸۷۲ منتشر شد. دور دنیا در هشتاد روز. رمان پرحادثه از ژول ورن، نویسنده فرانسوی، منتشر شده به سال ۱۸۷۳.
تاریخ اولین انتشار: ۳۰ ژانویهٔ ۱۸۷۳ م.
نویسنده: ژول ورن
زبان اصلی: زبان فرانسوی
کتاب بعدی از این سری: جزیره اسرارآمیز
ژانر: ادبیات داستانی، داستانی ماجراجویی، ادبیات کودک و نوجوان
‌اقتباس‌ها: دور دنیا در ۸۰ روز (۲۰۰۴ م.)، دور دنیا در هشتاد روز (۱۹۵۶ م.)، دور دنیا در هشتاد روز (۱۹۸۸ م.)
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
دور دنیا در هشتاد روز
فیلم محصول سال 1956
دور دنیا در هشتاد روز فیلمی کمدی، ماجرایی و تکنی کالر ۱۸۳ دقیقه‌ای به کارگردانی مایکل اندرسون و با بازی کانتینفلاس، دیوید نیون و شرلی مک‌لین محصول سال ۱۹۵۶ کشورهای ایالات متحده و فرانسه است.
تاریخ اکران: ۱۷ اکتبر ۱۹۵۶ م. (نیویورک)
کارگردان: مایکل اندرسون
داستان: ژول ورن
آهنگ‌ساز: ویکتور یانگ
فیلم‌بردار: لیونل لیندون
بازیگران
کنتینفلس (پاسپارتو)
دیوید نیون (فیلیوس فاگ)
شرلی مک‌لین



 رها ماهرو : خوانندگان گرامی ، لطفا نظر و نقدتان را راجع به فیلم دور دنیا در 80 روز به کارگردانی مایکل آندرسون برای ما بنویسید و بفرستید.




دور دنیا در هشتاد روز (فیلم ۱۹۵۶)
Around the World in 80 Days (1956 فیلم)
کارگردان     مایکل اندرسون
تهیه‌کننده     مایک تاد
نویسنده     جیمز پو
جان فارو
اس. جی. پرلمن
دور دنیا در هشتاد روزژول ورن
بازیگران     کانتینفلاس
دیوید نیون
رابرت نیوتن
شرلی مک‌لین
موسیقی     ویکتور یانگ
فیلم‌برداری     لیونل لیندون
تدوین     Gene Ruggiero
Howard Epstein
توزیع‌کننده     یونایتد آرتیستز
برادران وارنر
تاریخ‌های انتشار
   

    ۱۷ اکتبر ۱۹۵۶

مدت زمان
    ۱۸۳ دقیقه
کشور     ایالات متحده، فرانسه
زبان     انگلیسی
هزینهٔ فیلم     ۶ میلیون دلار
فروش گیشه     ۴۲ میلیون دلار

دور دنیا در هشتاد روز (به انگلیسی: Around the World in 80 Days) فیلمی کمدی، ماجرایی و تکنی کالر ۱۸۳ دقیقه‌ای به کارگردانی مایکل اندرسون و با بازی کانتینفلاس، دیوید نیون و شرلی مک‌لین محصول سال ۱۹۵۶ کشورهای ایالات متحده و فرانسه است.


خلاصه داستان

لندن، سال ۱۸۷۲. جنتلمنی انگلیسی به نام «فیلئاس فاگ» (دیوید نیون) با دوستانش شرط می‌بندد که می‌تواند با کشتی‌های بخار جدید و راه آهن ظرف هشتاد روز دور دنیا را بگردد. او کنار مستخدمش (کانتینفلاس)، طی سفر پر ماجرایش با شاهزاده خانمی هندی (شرلی مک‌لین) آشنا می‌شود و همراه او سفر را به پایان می‌رساند و شرط را می‌برد.
درباره فیلم

فیلمی اقتباسی از شاهکار ژول ورن، دور دنیا در هشتاد روز است.

لوکیش‌های این فیلم در کشورهای اسپانیا، ژاپن، ایالات متحده، فرانسه، تایلند، هنگ کنگ، انگلستان اعم از استودیوها یا سایر فضاها فیلمبرداری شده است. و همچنین بخشی از فیلمبرداری این فیلم در خلیج فارس صورت گرفته است[۱]
بازیگران
Mike Todd Frank Sinatra Around the World in 80 Days 1956.JPG

    دیوید نیون در نقش Phileas Fogg
    شرلی مک‌لین در نقش Princess Aouda
    کانتینفلاس در نقش Passepartout
    رابرت نیوتن در نقش Inspector Fix
    باستر کیتون
    شارل بوآیه
    جان گیلگد
    جان میلز
    فرناندل
    مارلنه دیتریش
    فرانک سیناترا
    جان کارادین
    رد اسکلتون
    جورج رافت

جوایز

    برنده جایزه اسکار بهترین فیلم - مایکل تاد
    برنده جایزه اسکار بهترین فیلمبرداری، رنگی - لایونیل لیندن
    برنده جایزه اسکار بهترین تدوین فیلم - جین روگیرو
    برنده جایزه اسکار بهترین موسیقی فیلم - ویکتور یانگ
    برنده جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه اقتباسی - جیمز پو، جان فارو، اس. جی. پرلمن
    نامزد جایزه اسکار بهترین طراحی صحنه، رنگی - کن آدام راس دائود و جیمز دابلیو. سالیوان
    نامزد جایزه اسکار بهترین طراحی لباس، رنگی - مایلز وایت
    نامزد جایزه اسکار بهترین کارگردانی - مایکل اندرسون
    برنده جایزه گلدن گلوب بهترین بازیگر مرد فیلم موزیکال یا کمدی - کانتینفلاس
    برنده جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم درام - مایکل تاد
    نامزد جایزه گلدن گلوب بهترین کارگردانی - مایکل اندرسون

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/fa/thumb/5/5e/Around_the_World_in_80_Days_%281956_film%29_poster.jpg/220px-Around_the_World_in_80_Days_%281956_film%29_poster.jpg
دور دنیا در هشتاد روز

سه شنبه 7 مرداد  ساعت 00:00 بامداد

نام لاتین : Around the World in Eighty Days

محصول آمریکا–سال 1956

کارگردان : مایکل اندرسون

بازیگران : دیوید نیون- فینلای کوری

خلاصه داستان : لندن، اواخر قرن نوزدهم. مخترعی نابغه به نام «فیلئاس فاگ» شرط می بندد که می تواند دنیا را در هشتاد روز دور بزند. در این سفر جوانی چینی به نام «لو شینگ»  نیز که به خدمت «فاگ» درآمده، او را هم راهی می کند
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
فیلم دور دنیا در هشتاد روز ۱۹۵۶ (دوبله فارسی)

دور دنیا در هشتاد روز فیلمی کمدی، ماجرایی و تکنی کالر ۱۸۳ دقیقه‌ای به کارگردانی مایکل اندرسون محصول سال ۱۹۵۶ کشورهای ایالات متحده و فرانسه است. فیلمی اقتباسی از شاهکار ژول ورن، دور دنیا در هشتاد روز است. لوکیش‌های این فیلم در کشورهای اسپانیا، ژاپن، ایالات متحده، فرانسه، تایلند، هنگ کنگ، انگلستان اعم از استودیوها یا سایر فضاها فیلمبرداری شده است. و همچنین بخشی از فیلمبرداری این فیلم در خلیج فارس صورت گرفته است.

خلاصه داستان: لندن، سال ۱۸۷۲. جنتلمنی انگلیسی به نام «فیلئاس فاگ» (دیوید نیون) با دوستانش شرط می‌بندد که می‌تواند با کشتی‌های بخار جدید و راه آهن ظرف هشتاد روز دور دنیا را بگردد. او کنار مستخدمش (کانتینفلاس)، طی سفر پر ماجرایش با شاهزاده خانمی هندی (شرلی مک‌لین) آشنا می‌شود و همراه او …

بازیگران: کانتینفلاس, دیوید نیون, رابرت نیوتن, شرلی مک‌لین
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
 نقد فیلم
دور دنیا در ۴۰ روز!

دور دنیا در ۴۰ روز!● درباره کارگردان:
«مایکل اندرسون» فیلمساز پرکار سینمای هالیوود در طول ۵ دهه در ژانرهای مختلف ذوق آزمایی کرده و ساخته هایش اغلب از لحاظ تجاری مورد توجه قرار گرفته اند. وی متولد ۱۹۲۰ در لندن است. پدرش «لارنس اندرسون» در آن دهه بازیگری نسبتاً مشهور محسوب می شود. وی کار سینما را با دستیاری کارگردان و ایفای نقشهای کوچک در سال ۱۹۳۸ آغاز کرد.
بعد از چندی دستیار کارگردان فیلمسازان مشهور و بنامی چون «آنتونه اسکوئیت»، «نوئل کووارد»، «دیوید لین» و «کارول رید» شد که همه آنها جزو برجسته ترین فیلمسازان انگلیسی بودند که بعداً به سینمای آمریکا پیوستند. در جنگ جهانی دوم به خدمت ارتش پیوست. در سال ۱۹۴۹ با فیلمی به نام «سرباز آنجلو» کار فیلمسازی اش را در انگلستان آغاز کرد.
با نگاهی گذرا به کارنامه اندرسون فیلمهای مهمی را در ژانرهای متفاوت می یابیم؛ فیلمهایی چون: «دور دنیا در هشتاد روز»، ۱۹۵۶ (علمی تخیلی) «با شیطان دست بده» ۱۹۵۹ (حادثه ای)، «همه آدمخواران خوب جوان»، ۱۹۶۰ (ملودرام)، «تیغه برهنه»، ۱۹۶۱ (تریلر)، «عملیات تراسبو»، ۱۹۶۴ (جنگی)، «یادداشت های کوئیلر»، ۱۹۶۶ (تریلر سیاسی) «کفش های ماهیگیر»، ۱۹۶۸ (تاریخی)، «اورکا نهنگ خشمگین»، ۱۹۷۷ (فاجعه) که همه این فیلم ها از ساختار روایی قابل قبولی برخوردارند و سرگرم کننده اند.
وی از کارگردانان درجه B سینمای آمریکاست که هیچ وقت با ساخته هایش نتوانست در حد بزرگان این رشته (فوزد- هاوکس- هیچکاک و...) باشد، ولی وی شناخت و تسلط خوبی نسبت به عوامل فنی و ساختاری سینما داشت و بیشتر فیلمهایش حداقل برای بیننده، خسته کننده نیست. پسرش «مایکل اندرسون جونیو» نیز از هنرپیشه های سینما و تلویزیون آمریکاست.
● درباره فیلم:
«دور دنیا در هشتاد روز» اولین و مهم ترین ساخته اندرسون محسوب می شود که با انبوهی از بازیگران مشهور، جوایز اسکار را دشت کرده و شهرت زیادی برای وی در ابتدای کارش به وجود آورد و نام وی را بر سر زبانها انداخت. داستان فیلم از رمان معروف «ژول ورن» وام گرفته شده است.داستان «دور دنیا در هشتاد روز» محل مناسبی برای ساختن یک فیلم پرحادثه و پرفراز و نشیب است و «اندرسون» بخوبی از این دستمایه استفاده کرده و یک فیلم پر کشش با ضرباهنگ بالا ساخته است.
یک نجیب زاده دوران ویکتوریا شرط می بندد که با پیش خدمت خود دور دنیا را در هشتاد روز طی کند. اندرسون بخوبی موفق شده بین روایت داستان و ریتم حوادث تعادل مناسبی ایجاد کند. همزمان که فیلم کمی ریتم یکنواخت پیدا می کند فیلمساز با ایجاد چند گره تعلیق زا و یا صحنه های پرزد و خورد، جانی دوباره به ساختمان فیلم می بخشد.
مثل سکانسهای نجات شاهزاده هنری و یا حمله سرخپوستها به قطار و این باعث می شود مدت زمان بالای فیلم (۱۷۸ دقیقه) باعث خستگی مخاطب نشود این فیلم جزو ۵۰ فیلم پرفروش تاریخ سینماست که البته استفاده درست از عامل تعلیق در فیلم از تخصصهای اندرسون می باشد.
بخشی از سرزنده و پویا بودن ریتم فیلم به مونتاژ هنرمندانه آن برمی گردد که در صحنه های اکشن با تدوین منقطع، ضرباهنگ سریعی به فیلم داده است. همچنین استفاده هوشمندانه از مونتاژ موازی هم در فیلم قابل اشاره است و در زمانهایی که «آقای فاگ» به همراه گروهش مناطق مختلف دنیا را پشت سر می گذارند در لندن همزمان اخبار فعالیتهای آنها به اطلاع می رسد. یکی دیگر از نقاط قوت فیلم بهره عالی از رنگ و طراحی لباس و صحنه می باشد.
فیلم از لوکیشنهای مختلفی برخوردار است که فیلمساز با استفاده عالی از عوامل ذکر شده فضاسازی مناسب و باورپذیری از این مناطق ارائه داده ضمن اینکه استفاده از رنگهای شاد و گرم در بیشتر صحنه ها، چشم انداز تماشایی و فانتزی گونه به فیلم بخشیده و از لحاظ بصری با اثر ممتاز و چشم نوازی روبرو هستیم.
فیلم با خیل عظیمی از بازیگران مشهور (۴۲ ستاره سینما در نقشهای بلند و کوتاه) به رکورد جدیدی در سینما می رسد و شاید پر بازیگرترین فیلم تاریخ سینما باشد. بازیگران بزرگی که بسیاری از آنها به صورت افتخاری نقشهای کوچکی را ایفا کرده اند. اما دو بازیگر اصلی فیلم «دیوید نیون» و «کانتینفلاس» هر دو بازی خوبی از خود به نمایش گذاشتند. «دیوید نیون» در نقش اصلی «آقای فاگ» که یک نجیب زاده انگلیسی بسیار خشک و دقیق و مقرراتی با آن چهره دیپلمات منش و رفتار آقامنشانه اش انتخاب مناسبی است و همچنین «کانتینفلاس» هم در نقش خدمتکار شوخ وی «پاسپارتو» با آن بدن منعطف و قابلیتهای کمیکش در میمیک چهره حضور جذابی دارد و بار طنز فیلم را افزایش داده است که البته این طنز خاص انگلیسی مآبانه در کل فیلم حکمفرماست.
با اینکه ما با یک اثر «علمی- تخیلی» روبرو هستیم، اما گهگاهی فیلمساز از میزانسهای حساب شده ژانر وسترن هم استفاده می کند که این ویژگی مخصوص در سکانس حمله سرخپوستها به قطار دیده می شود.
همچنین استفاده از کمدین بزرگ سینما «باترکیتن» به عنوان متصدی قطار، یک ادای دین کوچک به این نابغه سینما می باشد (بیاد بیاورید فیلم صامت ژنرال را). در نهایت فیلم در رشته های بهترین فیلم سال، فیلمنامه، فیلمبردار (لیونل الیندون) و موسیقی (ویکتوریانک) برنده جایزه اسکار می شود، ولی «مایکل اندرسون» فقط کاندیدای دریافت این جایزه می شود. «دور دنیا در هشتاد روز» یک فیلم شیک پرزرق و برق، خوش ساخت و خوش رنگ و لعاب هالیوودی است که فاقد مضامین عمیق است، ولی می تواند برای مدتی شما را سرگرم سازد و اگر هدف اولیه سینما را تفنن بدانیم شاید این فیلم یک نمونه بسیار مناسب باشد.
● اندر حکایت پخش تلویزیونی:
فیلم در قالب برنامه ۱۰۰ فیلم از شبکه سوم پخش شد، یعنی تنها برنامه ای که در سیاستهای آن پخش فیلمهای قدیمی کلاسیک به چشم می خورد. البته دقت کنید که از زمان اصلی فیلم یعنی (۱۷۸ دقیقه) فقط ۹۰ دقیقه آن پخش می شود که حذف نیمی از فیلم در حقیقت خیلی از ظرافتهای ساختاری آن را بر باد می دهد.
البته باز هم جای شکرش باقی است که حداقل دوبله قدیمی فیلم را تغییر نداده اند، چون اگر قرار بود فیلم با دوبله جدیدی پخش شود که خوشبختانه فیلم مجدداً در سالهای اخیر دوبله نشده آن نصف دیگر اعتبارش را هم از دست می داد.در این نسخه جدید پخش شده «آقای فاگ» دور دنیا را بجای هشتاد روز در ۴۰ روز طی می کند!
علی باقرلی
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""


جستجو در سایت رها ماهرو : فیلم بیداری . نقش همسر اول مهدی هاشمی در دردسرهای عظیم . در حاشیه 2 نقد . فیلم پذیرایی ساده . فیلم خبر خاصی نیست . انتقاد از سریال در حاشیه 2 . مجموعه در حاشیه 2 انتقاد . فیلم شیطان صفتان کلوزو . فیلم آدمکش . نقد سریال در حاشیه2 . اپارات سریال در حاشیه 2سخنرانی تیمور بینابینی راجعبه مرگ کیومرث . موزه پر ماجرا

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد